Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Grízgombóc, grízgaluska,...

Grízgombóc, grízgaluska, daragaluska. A lényeg, hogy nekem sosem sikerül! Mi lehet a baja?!

Figyelt kérdés

Több recept alapján is próbáltam már és még yt videó szerint is, mindent ugyanúgy csinálva, ahogy a receptben volt, mégsem lett jó!


Írjatok jó receptet vagy azt, hogy mi a titka?



márc. 27. 09:06
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Mi a probléma? Szétfőnek? Kemények maradnak?
márc. 27. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

#1. Pl sokkal tovább kellett főzni, mint ahogyan a receptben volt, de nem is tudom, az íze, állaga sem szokott megfelelő lenni.


Igaz, ahány recept, annyiféle különbség. :/


Már több videót is megnéztem.

Több recept alapján is készült, de egyik sem az igazi.


Te tudsz egy jó receptet?

márc. 27. 09:18
 3/10 A kérdező kommentje:

Ezt is próbáltuk:

[link]

márc. 27. 09:21
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Nálam ami tényleg mindig müködik, hogy a tojást felvered, mint a rántottához szokás, kevés sóval, beleszórsz annyi grízt, hogy összekeverve még lehessen keverni (kb 80 g egy tojásra), hozzáteszel tojásonként 1 teáskanál vizet és legalább fél óráig pihenteted, mielött a forró sózott vízbe szaggatnád.
márc. 27. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
62%
A tojást alaposan fel kell verni és várni kell vele kicsit amíg megszívja magát a búzadara. Ennyi a titka. Én úgy szoktam, hogy 2-3 tojás, pici só, kb 1 evőkanál olaj és még akkor is verem, habosítom a tojást, mikor fokozatosan öntöm bele a búzadarát. Így lesz laza, puha a gombóc.
márc. 27. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
62%
Én úgy tanultam anyukámtól, hogy különválasztom a fehérjét sárgáját, a fehérjét villával pici sóval hűvös helyen felverem (géppel sosem sikerült), utána bele a sárgája és a gríz óvatosan.
márc. 27. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
57%
Tojásfehérje habbá verve, tojássárgája grizzel, pici sóval kikeverve, ebbe óvatosan bele forgatva a hab. Forrásban lévő vízbe szaggatom
márc. 27. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

Két tojás,10dkg vaj,20 dkg búzadara.csipet só.Nem szoktam verni a tojást csak simán kézzel összekeverem,pihentetni kell kb 5-10 perc és két kanállal formázom.

Ne főzd teljesen készre öt perc fozés után zárd el fedő alatt 15 perc alatt bepuhul.

márc. 27. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
21%

2 egész tojást habverővel felversz, nem habbá, csak hogy levegő jusson bele és lazítsa. Közben már forr az enyhén sós víz!

A tojáshoz egy kis só, aprított petr. Zöld, néhány csepp olaj. Evőkanállal mérd a darát rögtön a tojàsba, 2-3 belekevered, majd exesével még ehyet kettőt, ha kell. A lényeg hogy a tésztád sima, és szinte még folyékony puhaságú maradjon. És már szaggatod is a forró vízbe. Egyet próbaképp. Ha nagyon lágy megfőve, ez 1 perc alatt kiderűl. Várj egy kicsit, majd próbáld újra. Szerintem jó lesz.

Ha nem, akkor gyorsan keverj hozzá még egy kicsi darát.

Ennek a receptnek a lényege, hogy nincs várakozás,minél frissebb a tészta, annál jobb.

márc. 27. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek! Mindenkinek zöldet adtam.


Képzeljétek, tegnap sikerült tökéletesen megcsinálni!!!


Ez hasznos volt (érdemes megnézni):


[link]

márc. 28. 12:28

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!