Grízgombóc, grízgaluska, daragaluska. A lényeg, hogy nekem sosem sikerül! Mi lehet a baja?!
Több recept alapján is próbáltam már és még yt videó szerint is, mindent ugyanúgy csinálva, ahogy a receptben volt, mégsem lett jó!
Írjatok jó receptet vagy azt, hogy mi a titka?
#1. Pl sokkal tovább kellett főzni, mint ahogyan a receptben volt, de nem is tudom, az íze, állaga sem szokott megfelelő lenni.
Igaz, ahány recept, annyiféle különbség. :/
Már több videót is megnéztem.
Több recept alapján is készült, de egyik sem az igazi.
Te tudsz egy jó receptet?
Két tojás,10dkg vaj,20 dkg búzadara.csipet só.Nem szoktam verni a tojást csak simán kézzel összekeverem,pihentetni kell kb 5-10 perc és két kanállal formázom.
Ne főzd teljesen készre öt perc fozés után zárd el fedő alatt 15 perc alatt bepuhul.
2 egész tojást habverővel felversz, nem habbá, csak hogy levegő jusson bele és lazítsa. Közben már forr az enyhén sós víz!
A tojáshoz egy kis só, aprított petr. Zöld, néhány csepp olaj. Evőkanállal mérd a darát rögtön a tojàsba, 2-3 belekevered, majd exesével még ehyet kettőt, ha kell. A lényeg hogy a tésztád sima, és szinte még folyékony puhaságú maradjon. És már szaggatod is a forró vízbe. Egyet próbaképp. Ha nagyon lágy megfőve, ez 1 perc alatt kiderűl. Várj egy kicsit, majd próbáld újra. Szerintem jó lesz.
Ha nem, akkor gyorsan keverj hozzá még egy kicsi darát.
Ennek a receptnek a lényege, hogy nincs várakozás,minél frissebb a tészta, annál jobb.
Köszönöm szépen mindenkinek! Mindenkinek zöldet adtam.
Képzeljétek, tegnap sikerült tökéletesen megcsinálni!!!
Ez hasznos volt (érdemes megnézni):
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!