Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen jó bon-bon recepteket...

Milyen jó bon-bon recepteket ismersz?

Figyelt kérdés
Karácsonyra ezt adom idén a familiának. Van már pár ötletem,de tippeket kérnék!
2010. okt. 27. 10:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Házi raffello mogyoródarabbal a közepén

Kis keksz szalámi golyók meggyel a közepén

Zserbógombócok: [link]

2010. okt. 27. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

szia! a múlt héten én innét vettem egy tejszínes karamella receptet, ami nagyon finom lett, de másfél óra

az elkészítési ideje.ha érdekel leírom.

2010. okt. 27. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

ma 10:54

erre gondolsz?:D:D mert én írtam oda neked is ezt a receptet


Hozzávalók:

50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vaníliarúd, alufólia, a kenéshez olaj.


Elkészítés:

A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk, majd mindkettőt a lábosba tesszük. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz (olyasmi, mint egy krém). Ekkor a vaníliarudat kivesszük. Az alufóliát többszörösen összehajtva erős sínt készítünk, és a tepsiben egy 20x20 cm-es részt elkerítünk. A fóliát és a tepsit olajjal jól megkenjük. Kb. másfél cm-es vastagságban beletöltjük a karamellmasszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Még langyosan éles késsel 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a tepsiben teljesen kihűtjük.

A tejszínes karamellát fémdobozba vagy alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.



:D

2010. okt. 27. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Gesztenyeszív:


2 cs. gesztenyemassza, 10 dkg margarin, 8 db darált babapiskóta, 1 cs.vaniliáscukor, ízlés szerint kristálycukor kevés vízben felolvasztva, kevés rum.


Ezt a masszát téglalap alakúra nyújtottam és 18 egyforma darabra felvágtam. Egy formát a markomba tettem és a másik kezem hüvelykujjával a közepét megnyomtam. Így alakult ki ez a forma. ( remélem érthetően írtam le )


Utána 3/4 részét olvasztott csokiba mártottam.

2010. okt. 27. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi a tippet :)
2010. okt. 27. 11:00
 6/11 anonim ***** válasza:

hello 10:57-es igen, a te receptedet csináltam meg, csak

azt hittem beleőszülök, mire besűrűsödött:)))

köszi, amúgy tényleg finom és be lehet csomagolni szépen.

ja és a kolleganőm nem győzte kivárni, neki egy massza lett belőle, de kanállal megették:))

vigasztalták, ronda, de finom.:)

na pusz mindenkinek

2010. okt. 27. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim válasza:

[link]

Ezt ajánlom figyelmedbe. Én is ilyesmiket szeretnék adni idén karácsonyra.

2010. okt. 27. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
A karamellástól kérdezném: azt a sínt hogy kellene elképzelni?
2010. okt. 27. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
csináltam karamellásat,de teljesen másképp. Tejszínnel és vajjal kevertem a cukrot,így kellemes ízű karamellkrémet kaptam. Csokihüvelybe töltöttem(bár a csoki összesett,még ki kell tapasztalni).A csoki sima boci és coopos tejcsoki keveréke. Finom lett,csak csúnya...
2010. okt. 27. 18:29
 10/11 anonim ***** válasza:

szia! én vagyok, aki a múlt héten megcsinálta a karamellát. nem vacakoltam sínnel, hanem egy kicsi tepsibe

öntöttem bele /olajozott/.vonalzó mellett fölkockáztam, és

utána vágtam be éles késsel.2*2 cm-es kockák lettek, de legközelebb még ezt is megfelezem, hogy 1*2 cm-esek legyenek és úgy csomagolom valamibe majd,úgy, mint a szaloncukrot.

üdv.

2010. okt. 28. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!