Milyen jó bon-bon recepteket ismersz?
Házi raffello mogyoródarabbal a közepén
Kis keksz szalámi golyók meggyel a közepén
Zserbógombócok: [link]
szia! a múlt héten én innét vettem egy tejszínes karamella receptet, ami nagyon finom lett, de másfél óra
az elkészítési ideje.ha érdekel leírom.
ma 10:54
erre gondolsz?:D:D mert én írtam oda neked is ezt a receptet
Hozzávalók:
50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vaníliarúd, alufólia, a kenéshez olaj.
Elkészítés:
A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk, majd mindkettőt a lábosba tesszük. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz (olyasmi, mint egy krém). Ekkor a vaníliarudat kivesszük. Az alufóliát többszörösen összehajtva erős sínt készítünk, és a tepsiben egy 20x20 cm-es részt elkerítünk. A fóliát és a tepsit olajjal jól megkenjük. Kb. másfél cm-es vastagságban beletöltjük a karamellmasszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Még langyosan éles késsel 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a tepsiben teljesen kihűtjük.
A tejszínes karamellát fémdobozba vagy alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.
:D
Gesztenyeszív:
2 cs. gesztenyemassza, 10 dkg margarin, 8 db darált babapiskóta, 1 cs.vaniliáscukor, ízlés szerint kristálycukor kevés vízben felolvasztva, kevés rum.
Ezt a masszát téglalap alakúra nyújtottam és 18 egyforma darabra felvágtam. Egy formát a markomba tettem és a másik kezem hüvelykujjával a közepét megnyomtam. Így alakult ki ez a forma. ( remélem érthetően írtam le )
Utána 3/4 részét olvasztott csokiba mártottam.
hello 10:57-es igen, a te receptedet csináltam meg, csak
azt hittem beleőszülök, mire besűrűsödött:)))
köszi, amúgy tényleg finom és be lehet csomagolni szépen.
ja és a kolleganőm nem győzte kivárni, neki egy massza lett belőle, de kanállal megették:))
vigasztalták, ronda, de finom.:)
na pusz mindenkinek
Ezt ajánlom figyelmedbe. Én is ilyesmiket szeretnék adni idén karácsonyra.
szia! én vagyok, aki a múlt héten megcsinálta a karamellát. nem vacakoltam sínnel, hanem egy kicsi tepsibe
öntöttem bele /olajozott/.vonalzó mellett fölkockáztam, és
utána vágtam be éles késsel.2*2 cm-es kockák lettek, de legközelebb még ezt is megfelezem, hogy 1*2 cm-esek legyenek és úgy csomagolom valamibe majd,úgy, mint a szaloncukrot.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!