Zöldségekhez (spárgához meg már natur zöldséghez is) passzoló mártást keresnék, de nem több gond van(?)
A hét végén családi összejövetel (több mint 10 ember) lesz, a vendégeknek spárgát is szeretnéd adni, a gond a mártás hozzá.
Több mindenkinek van egészségügyi gondja: egy valaki laktózérzékeny, egy húst és tojást nem ehet (veseprobléma), egynek mogyoró és dióallergiája van, egy valakinek hisztamin-intolerancia miatt a paradicsom, csoki/kakaó, tejtermékek kiesnek. Citromfélék csak kis mennyiségben, füszerként beleférnek, de alapösszetevőként nem.
Vegán ilyen-olyan mártások szintén nem jöhetnek szóba, mert ezekben több adalék lehet, amire szintén van, aki érzékeny.
Teljesen tanácstalan vagyok, nagyon örülnék, ha tudna valaki pár ötletet adni.
Nem egyszerű a helyzeted.
Amióta kiírtad a kérdést, ezen gondolkodtam, mert sok az ilyen-olyan allergiás, plusz ezen felül még ugye olyan kell, ami illik a zöldségekhez.
Aki nem ehet húst és tojást, annak sajtmártás, a dió-mogyoróallergiásnak hollandi mártás, ez illik is a spárgához. Ebből a kettőből a többiek is ehetnek.
Marad a laktózérzékeny, meg a hisztamin-intoleráns, velük nem boldogulok, de hátha lesz itt valaki, aki okosabb tőlem.
Köszi, hogy megpróbálsz segíteni, az ötleteid jók, ami gond, az a laktózérzékeny, és a hisztamin-intoleráns, illetve szivesebben keresnék olyasmit, amit mindenki ehet, márcsak azért is, mert ha több minden van, feltehetöen mindenkinek inkább az ízlene, amit nem ehet.
Mindig probléma egy családi összejövetel emiatt, de a legtöbbször valamivel egyszerübb kitalálni megfelelö menüt, most a spárga miatt eléggé be vagyok korlátozva.
Még egyszer köszönöm a tippeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!