Ebéd? Van sertés comb, oldalas, tarja.
Akkor jó étvágyat !
Vagy mi a kérdés .
szia! nekem van egy receptem a Gödöllői rakott oldalas.
de bármilyen húsból el lehet készíteni.oldalasból pedig egyenesen fölséges.
szóval az oldalast serpenyőben fokhagymával zsírral,puha, pirosra sütjük. közben krumplit főzünk héjában.két közepes hagymát karikára vágunk.
ha a krumpli megfőtt szeletekre vágjuk és felét lerakjuk egy zsírozott tepsibe. a hagyma felét ráterítjük. erre jönnek a csontjuktól megszabadított oldalasok.megint hagyma, végül krumpli.
egy nagy pohár tejfölt kikeverünk 2-3 tojással, sózzuk, borsozzuk és alkotmányra öntjük, hogy mindehol jól becsorogjon a krumpli és a husi közé.
tetejét bőven ,megszórjuk reszelt sajttal és a sajt pirulásáig sütjük sütőben.
bármilyen savanyúval, céklával isteni finom.
üdv.
ha még nem késő van egy tuti tippem
lecsós tarja
felszeleteled a husit kb 1,5-2 cm-es szeletekre.sózod,borsozod,paprikázod,ami tetszik,egy kis majoranna feldobja. a tepsi alját kikened olajjal,de ne tocsogjon! vékony réteg hagymát teszel rá. rá a husiszeletek. arra rá még hagyma és paprika ízlés szerint,vékonyra karikázva. A paradicsomot csak a sütés második felében teszed rá,hogy ne essen össze,azt is vékonyan karikázva.
opcionális,de lehet rá sajtot tenni vagy a végén csurgatott tojást. de szerintem natúran a legjobb. Rizzsel tálald,savanyúnak csmegeuborkát vagy uborkasalátát ajánlok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!