Szalikálit használtam, pisi szagú marad a sütemény?
Mire megválaszoljuk már kiderül. Nem feltétlen.
Egyébként pedig amerikai palacsintába sutopor kell. Szalalkali csak babapiskotaba meg mezes kremesbe kell
Máskor inkább használj sütőport.
Amúgy szalalkáli a neve.
Ha kihül, enyhül a szag, de egy kicsit érződni fog.
A szalalkáli, ammónium-hidrogén-karbonát, teljesen természetes jelenség, hogy az azzal készült tésztáknak kisütés után, melegen kellemetlen szaguk van, a felszabadult ammóniától.
Később, kihűlés után az a kellemetlen illat eltűnik, vagy jelentős mértékben lecsökken, vannak sütemények, amelyekhez illik a szalalkáli, de jellemzően azokat hosszabb pihentetés után fogyasztják, hidegen.
Várj vele holnapig, de szerintem már most sincs olyan erős szaga, mit a kisütés után volt.
1. Az muffin, miért írjátok így, hogy maffin?
Legközelebb sütőport tegyél bele, nagyon finom lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!