Menzas fokhagymakrémleves receptet megosztana velem valaki?
Hozzávalók
személyre
1 nagy fej fokhagyma1 nagy fej vöröshagyma2 csapott evőkanál liszt2 ek olívaolaj8 dl alaplé2 dl tejszínízlés szerint sóízlés szerint fehérbors
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Elkészítés:
A fokhagymafejet szedjük gerezdjeire, pucoljuk meg őket, majd vágjuk össze kis darabokra. A vöröshagymát hámozzuk meg, vágjuk kockákra.
Az olívaolajat melegítsük meg egy lábasban, majd dobjuk rá a hagymákat, dinszteljük, míg átlátszók nem lesznek. Szórjuk rájuk a lisztet, keverjük össze a hagymákkal, majd rögtön, folyamatos kevergetés közben öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
Ha forr az alaplé, vegyük lejjebb a lángot, fedjük le a lábast, majd gyöngyözve főzzük a levet fél óráig.
30 perc után húzzuk le a tűzről, botmixerrel pürésítsük.
Öntsük fel a tejszínnel, majd tegyük vissza a tűzre, pár perc alatt forraljuk össze. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, majd kapcsoljuk le a lángot.
Melegen, krutonnal kínáljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!