Valaki letudna írni egy nagyon finom fokhagymakrém leves receptet?
Nekem ez a recept be jött, de fontos szerintem ,hogy magyar fokhagyma legyen ,mert annak sokkal erőteljesebb jobb íze van. Spanyol fokhagymát inkább kerüld az nagyon gyenge a Kínai valamivel jobb. Sajnos most pont hiány van belőle ezért már csak spanyolt kapsz szinte minden hol.A receptben leírt 8 nagy gerezd fokhagyma ha spanyolt használsz nyugodtan mehet 12-16 gerezd is.
5dkg vaj
2ek liszt
8 gerezd fokhagyma
só ,bors
őrölt szerecsendió
1l húsleves alaplé vagy zöldség leves alaplé ha nincs megteszi a leves kocka is.
2dl tejföl
pirított kenyér kocka
metélő hagyma(snidling)
Egy lábosban felhevítem a vajat bele a lisztet, és világos rántást készítek.az apróra vágott vagy fokhagyma nyomon átnyomott fokhagymát a rántásba teszem.
1-2 percig pirítom,majd felöntöm apránként folyamatos kevergetés mellet a zöldség alaplével.Sóval,borssal,frissen őrölt szerecsendióval ízesítjük.Addig főzzük közepes lángon amíg a liszttől a leves krémes állagú nem lesz.A tejfölt kikeverjük egy tálban egy merőkanál levessel, majd a tűzről lehúzva a levest egy habverővel vissza keverem a leves be.meg várom ,hogy egyet tottyanjon és kész is.a levest pirított kenyérkocákkal és apróra vágott snidlinggel szórom meg.Mehet rá a tetejére egy kis reszelt sajt is az sem rontja el:)
Igaza van az előttem szólónak. Annyit tennék még hozzá, hogy a tejfölt minden féle képpen hőkiegyenlítés után tedd a levesbe.
Még annyi, hogy ha tényleg éttermízt keresel akkor tegyél még a levesbe egy kis fokhagyma granulátumot,/mindenhol lehet kapni/ másnéven fokhagymaport. Megjegyzem ellene vagyok mert egy kényelmi termék, de sok szakács ezzel is főzi az ételeket. Ami még jó lehet az az, hogy ha pl. a sütőben szütsz valamilyen húst akkor alufóliába mellé teszed és ott sütöd meg a fokhagymát, utána készíted el a gázon fazékba levest. Sokkal finomabb így.
Nagyon hasonlóan csinálom, mint a 3. azzal a különbséggel, hogy nem tejfölt, hanem főzőtejszínt teszek bele.
Meg is kívántam most, lehet ez lesz vacsira :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!