Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki letudna írni egy...

Valaki letudna írni egy nagyon finom fokhagymakrém leves receptet?

Figyelt kérdés
Olyasmit amilyet az éttermekben adnak

2016. ápr. 26. 20:28
 1/6 anonim ***** válasza:
25%
Google.
2016. ápr. 26. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én sokat kipróbáltam, de egyik sem volt igazán jó, inkább jellegtelen lett mind.
2016. ápr. 26. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 Béla211 ***** válasza:
100%

Nekem ez a recept be jött, de fontos szerintem ,hogy magyar fokhagyma legyen ,mert annak sokkal erőteljesebb jobb íze van. Spanyol fokhagymát inkább kerüld az nagyon gyenge a Kínai valamivel jobb. Sajnos most pont hiány van belőle ezért már csak spanyolt kapsz szinte minden hol.A receptben leírt 8 nagy gerezd fokhagyma ha spanyolt használsz nyugodtan mehet 12-16 gerezd is.

5dkg vaj

2ek liszt

8 gerezd fokhagyma

só ,bors

őrölt szerecsendió

1l húsleves alaplé vagy zöldség leves alaplé ha nincs megteszi a leves kocka is.

2dl tejföl

pirított kenyér kocka

metélő hagyma(snidling)

Egy lábosban felhevítem a vajat bele a lisztet, és világos rántást készítek.az apróra vágott vagy fokhagyma nyomon átnyomott fokhagymát a rántásba teszem.

1-2 percig pirítom,majd felöntöm apránként folyamatos kevergetés mellet a zöldség alaplével.Sóval,borssal,frissen őrölt szerecsendióval ízesítjük.Addig főzzük közepes lángon amíg a liszttől a leves krémes állagú nem lesz.A tejfölt kikeverjük egy tálban egy merőkanál levessel, majd a tűzről lehúzva a levest egy habverővel vissza keverem a leves be.meg várom ,hogy egyet tottyanjon és kész is.a levest pirított kenyérkocákkal és apróra vágott snidlinggel szórom meg.Mehet rá a tetejére egy kis reszelt sajt is az sem rontja el:)

2016. ápr. 27. 02:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Bé.Gabi ***** válasza:
100%

Igaza van az előttem szólónak. Annyit tennék még hozzá, hogy a tejfölt minden féle képpen hőkiegyenlítés után tedd a levesbe.

Még annyi, hogy ha tényleg éttermízt keresel akkor tegyél még a levesbe egy kis fokhagyma granulátumot,/mindenhol lehet kapni/ másnéven fokhagymaport. Megjegyzem ellene vagyok mert egy kényelmi termék, de sok szakács ezzel is főzi az ételeket. Ami még jó lehet az az, hogy ha pl. a sütőben szütsz valamilyen húst akkor alufóliába mellé teszed és ott sütöd meg a fokhagymát, utána készíted el a gázon fazékba levest. Sokkal finomabb így.

2016. ápr. 27. 05:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon hasonlóan csinálom, mint a 3. azzal a különbséggel, hogy nem tejfölt, hanem főzőtejszínt teszek bele.


Meg is kívántam most, lehet ez lesz vacsira :)

2016. ápr. 27. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válszokat :)
2016. ápr. 27. 09:45

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!