Tejszínes kajába sajtot olvasztok miért lesz darabos
mintha kicsapódna benne és nem krémes állagú?
Figyelt kérdés
márc. 29. 16:25
1/6 A kérdező kommentje:
Gáztűzhelyen főzve. Felengedem tejszínnel majd bele a sajt. És vhogy ilyen lesz ha kavargatom.
márc. 29. 16:25
2/6 anonim válasza:
Az ilyen szószokba normál esetben tömlős sajtot, vagy medvesajtot szoktak tenni, ami nem csomósodik, ha nincs odaégetve.
A normál trappista sajt valószínűleg nem olvad meg, azért darabos, ha erre célzol.
márc. 29. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
3/6 anonim válasza:
Azért esik szét, mert hő hatására a sajtból kiválik a maradék nedvességtartalom (savó). Igy készítsd a mártást:
alacsony hőfokon pár kanál zsiradékon - vajon, olajon - piríts meg 1-2 teáskanál lisztet, majd gyors kevergetés mellett engedd bele a tejszínt. Ha szépen elkeverted és egy sűrű krémet kapsz, mehet bele a reszelt sajt. Továbbra is alacsony-közepes hőfokon főzd picit folyamatos keverés mellett, és ha túl sűrű, így már tudod tovább hígítani tejszínnel vagy tejjel.
Tehát gyakorlatilag egy világos rántást kell készíteni, abba megy a folyadék, és amikor besűrűsödött, megy bele a sajt.
márc. 29. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
4/6 anonim válasza:
Normális sajtot kell használni, nem trappistát, és olyat, aminek magas a zsírtartalma. (NEM, nem kell rántás hozzá!!!!)
márc. 29. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
5/6 anonim válasza:
4-es: minél magasabb a zsírtartalom, annál könnyebben olvad, ez abszolút igaz, de a legtöbb háztartásban nem cheddart, vagy ementálit, gouda-t stb. olvasztanak az emberek :-) A legegyszerűbb sajtszósz alapja a béchamel mártás (azaz zsiradék + liszt + tej). Ettől lesz homogén, selymes, krémes. Lehet liszt helyett keményítővel is készíteni. Minél magasabb a sajt zsírtartalma, annál könnyebben olvad, de ez kiváltható azzal, hogy készítesz egy megfelelő közeget neki. Ld. pl. szinte az összes mac and cheese recept.
márc. 29. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
6/6 anonim válasza:
Nem jó minőségű sajt volt ha darabos.Egyébként jobban szeretem ilyenekhez a gorgonzolát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!