Muszáj a húsvéti sonkát megfőzni?
Kötözött sonkát vettem, nyers, füstölt. (Füstölt-főttet akartam, de az nem volt sajna.) Rá van írva, hogy csak alapos hőkezelés után fogyasztható.
Muszáj ezt klasszikusan megfőznöm? Ha mondjuk felszelem és megsütöm serpenyőben szeletben, az úgy nem működhet? Ahhoz is elő kéne főznöm?
Lehet persze csak elég rágós marad.
Főzés után jobb sütni.
Nyersen sem jobb a helyzet,rágós.
5, Az alap, persze, hogy nem lehet nyersen enni, nem véletlen van ráírva sem, hogy csak alapos hőkezelés után fogyasztható. :)
A kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy megúszhatom-e ezt a áztasd ki-főzd meg lassan-hűtsd ki a levében-hűtőzd tovább időrabló kört. De a válaszok alapján úgy tűnik, nem. Köszi mindenki!
Persze, meg hagyd kihűlni a saját levében, meg csomagold be és hűtőzd még egy napot, hogy jó legyen. Mindezt egy éjszakás áztatás és több órás lassan rotyogtatás után. Tényleg nem időrabló. :)
Nem véletlen veszek mindig füstölt-főttet, sajnos most sparban égen-földön nem volt főtt verzió, csak pulykasonkából (az nekem nem illik a húsvéthoz).
Nem szoktam hűteni még egy napot.
Teljesen kihűlni se mindig hagyjuk, ha úgy készül el, hogy már ennénk, akkor még félig melegen fel is szeljük.
Tényleg max. 5 perces munka.
Szerencsére amikor mi vettük a Sparban kb. 2 napja, akkor még nagy volt a választék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!