Ponty szeleteket hogyan kell megcsinálni? Sütőben, tepsiben vagy lehet serpenyőben is? Sosem csináltam még, jó lenne, ha részletesen leírnád. Milyen fűszerrel? + Minden?
Figyelt kérdés
2024. márc. 25. 23:36
1/7 A kérdező kommentje:
2024. márc. 25. 23:40
2/7 A nagy Levin válasza:
Attól függ, mit szeretnél belőle csinálni? Paprikás lisztbe forgatni, kirántani, vagy esetleg rácpontyot?
Igen, van benne szálka, de általában nem sok szokott benne lenni.
3/7 anonim válasza:
Előzők szépen leírták, citrommal meglocsolva finom lesz.
4/7 anonim válasza:
lisztet meg őrölt pirospaprikát összekeversz, sózod a szeleteket és beleforgatod utána bő forró olajban kisütöd amíg aranybarna nem lesz. Finom, de szálkás.
5/7 anonim válasza:
Van benne szálka és mivel szeletelt már nehéz beirdalni.Sütés előtt sózod és lisztbe kell forgatni.Serpenyőben kevés olajon 5-6 perc mind a két oldala csak ne túl kis lángon.
6/7 anonim válasza:
A patkó alakú szeletekben csak a felső gerinc feletti rész szálkás, a hasüreg oldalában csak a borda van. A kis kerek szeletek körbe szálkásak. Nagyon finom, de odafigyelést igényel a fogyasztása. A magam részéről, (horgász vagyok) filézem a pontyot és a szálkás húst beirdalom.
Ha szálka mentes édesvizi halat szeretnél akkor a sügérfélék (sügér, süllő) vagy a harcsafélék (szürke-, afrikai harcsa vagy a pangasius "cápa harcsa") közül válogass.
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!! 👍
2024. márc. 27. 01:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!