Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak szűzpecsenyéből...

Mit csináljak szűzpecsenyéből ami mellé jó a burgonyafánk?

Figyelt kérdés
2010. okt. 26. 09:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Szűzpecsenye márványsajtos-pirított gombás mártással:

-szeleteld fel a szűzpecsenyét ujjnyi szeletekre

-sózod, borsozod

-kevés olajon átsütöd mindkét oldalát, hogy kérget kapjon

-kiveszed az olajból

-az olajba beledobod a szeletekre, vagy cikkekre vágott gombát (én barna csiperkét szoktam)

-sózod, borsozod

-amikor a gomba megpirult ráöntessz egy doboz főzőtejszínt és belemorzsolsz kb 5-8 dkg márványsajtot

-visszateszed a hússzeleteket

-és összerottyantod

A sóval óvatosan bánj, mert a márványsajt maga is sós, így ha túlsózod a húst vagy a gombát, sófőzelék lesz a végeredmény.

Mellé én is burgonyafánkot vagy krokettet szoktam csinálni.

Nagyon finom!

2010. okt. 26. 10:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi van? Nem jött össze az a túróval töltött, vagy milyen is volt az? :-) Miért mondtál re arról, az tök jól hangzott, csöpögött is a nyálam. Vagy nem te kérdezted a minap azt a menüt? (Hagymalekvárral.)
2010. okt. 26. 10:56
 3/7 A kérdező kommentje:
De én voltam.Az egyik válaszoló azt írta,hogy valami szaftosabb husival jobb.Ezért érdeklődöm hátha valami megtetszik.
2010. okt. 26. 11:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a túró úgyis folyni fog kissé, szóval nekem az is eléggé szaftos lenne. Főleg, hogy ott lesz mellete a hagymalekvár. Szóval ha engem meghívsz, nyugodtan süsd a túrósat! :-D

Sok sikert a vacsihoz!

2010. okt. 26. 11:20
 5/7 anonim ***** válasza:
56%

szia! én írtam neked , hogy valami mártást, szószt csinálj a fánkok mellé. a husival nincs baj a szűzpecsenye

finom puha hús.

szeleteld fel, nem túl vékonyra, kicsit ütögesd meg a szeleteket, mártsd lisztbe és kevés forró zsiradékon süsd

4-4 percig mindkét oldalát. ha megvan szedd jénaiba, önts alá icicpici vizet,takard le fóliával és kb fél órát süsd sütőben.

utána fólia nélkül pírítsd meg.

ehhez tudom ajánlani és is a gombaszószt, amit esetleg egy kis baconnal megbolondítasz.

szóval süsd ki a baconcsíkokat, tegyél hozzá egy fej apróra vágott hagymát és pici vízzel dinszteld meg.

tedd hozzá a szeletelt gombát, sózd finoman a bacon miatt

és párold puhára. ha ez megvolt szórd le két-három fakanál liszttel és keverd át, hogy mindenhol érje.

apránként adjál hozzá vizet, hogy szószos legyen.ezután

mehet bele főzőtejszín vagy tejföl amivel beállítod a sűrűségét.

ehhez illik a krumplifánk.

de lehetne az ilymódon megsütött húshoz vadasmártást is készíteni, ahhoz is megy a krumplifánk.

bárhogy döntesz, sok sikert.

üdv.

2010. okt. 26. 11:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm,addig még nagyon át kell gondolni nagyon jó ötleteket adtatok.
2010. okt. 26. 12:19
 7/7 anonim ***** válasza:

ÉN egyszerűen tüskepecsenyét szoktam csinálni, kell hozzá 2db sertésszűz, háló, kolbász, zsír, só.

A szűzpecsenyét hosszában felszúrom, majd beletekerem a fátyolba. Ráhúzom a kolbásztöltő csövére, majd jó szorosan megtöltöm kolbászhússal. Kívülről megsózom, majd két fakanálnyi zsíron, kevés

vizet aláöntve először alufóliával lefedve, majd kb. 40 perc után azt levéve, időnként locsolgatva szép pirosra sütöm. Kihűlés után vékonyan szeletelem.Ha nincs viszont kolbásztöltőd, akkor csak vágd ketté a szűzet és tekerd be a kolbászt. Ha nincs elég időm, akkor így szoktam csinálni.

2010. okt. 26. 12:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!