Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kürtős kalácsot szeretnék...

Kisnita kérdése:

Kürtős kalácsot szeretnék készíteni, de még sosem csináltam. Egyáltalán meg lehet csinálni itthon? Vagy muszáj hozzá az a tekergetős módszer?

Figyelt kérdés

Aki csinált már otthon elmondaná hogy csinálta, milyen technikával oldotta meg és milyen receptet használt?

Köszönöm

2010. okt. 26. 09:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Kukoricaízékből szoktak csinálni "kürtőt" olyan hosszút, ami átér a tepsin. Igazából nyílt tűzön, parázs fölött az igazi.

A kis NDK szendvicssütőben is lehet minit sütni, mini formákon.

2010. okt. 26. 09:37
 2/12 anonim ***** válasza:
vagy félkalácsot sütsz az őzgerincforma külsején.
2010. okt. 26. 09:38
 3/12 anonim ***** válasza:

Anyukám vett akkora fakanalakat, ami pont végigért a tepsin, arra tekerte. Persze így kicsi kalácsok lettek, de egy tepsi fölött talán hatot is meg lehet sütni.

Félidőben megfordította a fakanalat és kész :)

Mondjuk a fakanalak viccesek, az összesnek a feje meg a vége fekete :D:D

2010. okt. 26. 09:39
 4/12 A kérdező kommentje:
Első a kukorica szárra gondolsz vagy mire? :)
2010. okt. 26. 09:50
 5/12 anonim ***** válasza:
Az első kukoricacsutkára gondolhatott.
2010. okt. 26. 09:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

én a papírtörlő fastag gurigájára tekertem még reklámújságokat, hbogy vastagabb legyen, aztán aluminium papírral vontam be.. ezt bevajaztam és ugy tekertem rá a tésztát, elkezdtem nyújtani mint a nyújtófával h szép lapos legyen mint az igazi. aztán a tésztát is bevajaztam hogy az ízesítő anyagok ráragadjanak.. áés sütőben megsütöttem.. de én csak 1x csináltam, de olyan lett az íze mint az eredeti csak egy kicsit csúnyább xD

[link]

2010. okt. 26. 09:57
 7/12 anonim ***** válasza:

wc-papír tekercset betekered alufóliába, arra tekered a tésztát, és állítja rakod a tepsire, be a sütőbe..

de mi mondjuk vettünk erdélybe rendes faformát, azzal az igazi parács fölött :) hmm

2010. okt. 26. 10:08
 8/12 anonim ***** válasza:
09:57! Ez nagyon jó! Én is köszönöm szépen!
2010. okt. 26. 10:37
 9/12 anonim ***** válasza:
papírtörlő gurigájáról is olvastam vmelyik fórumon, most azt gyűjtögetem. Valaki a sörös vagy kólás dobozra esküszik, én azt kicsit furcsállom a festékréteg miatt.
2010. okt. 26. 14:53
 10/12 A kérdező kommentje:

Aztaa milyen kreatívak vagytok :) Jó, hogy kiírtam ezt a kérdést.

A sörös dobozos ötlet is jó, tekerni kell rá alufóliát és akkor nem kell aggódni a festék miatt sem.

Ki fogom próbálni ha találok egy jó receptet.

2010. okt. 26. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!