Kürtős kalácsot szeretnék készíteni, de még sosem csináltam. Egyáltalán meg lehet csinálni itthon? Vagy muszáj hozzá az a tekergetős módszer?
Aki csinált már otthon elmondaná hogy csinálta, milyen technikával oldotta meg és milyen receptet használt?
Köszönöm
Kukoricaízékből szoktak csinálni "kürtőt" olyan hosszút, ami átér a tepsin. Igazából nyílt tűzön, parázs fölött az igazi.
A kis NDK szendvicssütőben is lehet minit sütni, mini formákon.
Anyukám vett akkora fakanalakat, ami pont végigért a tepsin, arra tekerte. Persze így kicsi kalácsok lettek, de egy tepsi fölött talán hatot is meg lehet sütni.
Félidőben megfordította a fakanalat és kész :)
Mondjuk a fakanalak viccesek, az összesnek a feje meg a vége fekete :D:D
én a papírtörlő fastag gurigájára tekertem még reklámújságokat, hbogy vastagabb legyen, aztán aluminium papírral vontam be.. ezt bevajaztam és ugy tekertem rá a tésztát, elkezdtem nyújtani mint a nyújtófával h szép lapos legyen mint az igazi. aztán a tésztát is bevajaztam hogy az ízesítő anyagok ráragadjanak.. áés sütőben megsütöttem.. de én csak 1x csináltam, de olyan lett az íze mint az eredeti csak egy kicsit csúnyább xD
wc-papír tekercset betekered alufóliába, arra tekered a tésztát, és állítja rakod a tepsire, be a sütőbe..
de mi mondjuk vettünk erdélybe rendes faformát, azzal az igazi parács fölött :) hmm
Aztaa milyen kreatívak vagytok :) Jó, hogy kiírtam ezt a kérdést.
A sörös dobozos ötlet is jó, tekerni kell rá alufóliát és akkor nem kell aggódni a festék miatt sem.
Ki fogom próbálni ha találok egy jó receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!