Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell levesbe rántást...

Hogyan kell levesbe rántást késziteni? Pontos leirást kérek, és paprikásat. Kezdö

Figyelt kérdés
2010. okt. 26. 08:32
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Én olajba rakom a finomlisztet és bakapcsolom alatta a gázt. Amikor elérte a kívánt színt (valamihez kevésbe pirítom meg a lisztet) levezem a tűzről és hozzá adom a piros paprikát. Kevés ideig, kicsi lángon a paprikával együtt is pirítom kicsit. Így adom a leveshez vagy öntöm fel a levessel. Milyen levest csinálsz?
2010. okt. 26. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

Én így csinálom: 1 ek olajba teszek 2 ek lisztet (nem szeretem, ha nagyon olajos az étel). Ezt egy kicsi teflonos edényben megpirítom. Közben folyamatosan kevergetni kell. Nekem nem teflonos edényben mindig odaég, szóval ha olyanod van, akkor legalább egy lángelosztót tegyél alá.

Ha kész van, megpirult, akkor leveszed a tűzhelyről és belekevered a paprikát. Én azt nem szoktam már egyáltalán megpirítani, mert könnyen megkeseredik. A levesben meg ugyanolyan az íze.

Ja és ez az 1 kanál olaj kb 3-4 liter leveshez jó.

2010. okt. 26. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
bablevest,és milyen füszert tegyek bele?köszi az eddigi válaszokat
2010. okt. 26. 09:30
 4/9 kisnita ***** válasza:
A bablevesbe kell babérlevél, fokhagyma, a végén só és ízlés szerint bors és ahogy előttem is leírták tehetsz a rántásba paprikát. Van olyan változat is amit ecettel lehet ízesíteni, de van a fehér bableves abba nem kell ecet.
2010. okt. 26. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
61%

Én mindig zsírral főzök,mert az egészségesebb az olajnál. A felhevített zsírba teszem a lisztet,és állandóan kevergetem,amig kissé színt kap. Ha jó,leveszem a lángot,akkor beleteszem a pirospaprikát, majd hideg vizet öntök rá,és elkeverem csomómentesre. Utána öntöm bele az ételbe,állandóan kevergetve. Ha melegvizzel öntöd fel,akkor csomós lesz a rántás.

A fűszerezés pedig függ attól,hogy milyen levest főzöl. A bablevesb nem kell ecet,de aki így szereti,az tálaláskor tehet bele.

2010. okt. 26. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
és menyit kel a babot fözni?mert már több mint két orája fözöm és még mindig kemény,pedig este beáztata.
2010. okt. 26. 10:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Addig főzd míg puha nem lesz. Valószínű nagyon öreg volt a bab.

Jó ötlet a bableves rántásába, tegyél foghagymát azzal piruljon. Mielőtt kész a rántás tegyél bele egy kiskanál ételizesitőt azzal is piritsd egy kicsit. Különleges finomzamatú levest kapsz. Vigyázz az ételízesítő is sós!

2010. okt. 26. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
Hát itt aztán voltak válaszok, 1-2 téves, szerintem. Először is az olaj egészségesebb, mint a zsír, mert az olaj növényi eredetű, és az köztudott, hogy egészségesebb, mint az állati eredetű. Aztán a rántás soha nem is ég oda, és nem is változik a színe, nem tudom miért mondják az emberek. Ugyanolyan színe marad, mint amikor csomómentesre kikeverem. A paprikát a tűzről levett kész rántásba keverem, na akkor lesz színe.
2010. nov. 5. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
A bab, hogy előbb megpuhuljon,ne félnapig főzd, tegyél bele kevés szódabikarbónát. Csodákra képes. Egy kávéskanálnyi elég, semmi gondot nem okoz. Több ételhez is használok, pl: stokeráj, pörkölt, babos kaják ...
2010. nov. 5. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!