Miért drágult meg ennyire az éttermekből való rendelés? Illetve miért romlott az ételfutár cégek minősége?
Itt vidéken megyeszékhelyen pár éve még viszonylag hasonló áron lehetett rendelni, illetve ugyanazt megfőzni (mondjuk megrendelni volt +500 forint) mint megfőzni ugyanazt, és akkor az ember azt mondta, hogy oké, akkor többször rendelek, mert kevesebb vele a macera.
Most egy sima főétel is 3500-4000 forint az összes helyen ahonnan rendelni lehet, amire már azt mondom, hogy sokkal drágább mint főzni, és ha csak nem borul fel teljesen a napom akkor mindig főzök, mert teljes anyagi csőd lenne rendelni folyamatosan.
Amik még viszonylag tartják az árukat az az e-food, teletál stb, de ott meg sokkal kisebb adagok és sokkal íztelenebb és rosszabb minőségű fogásokat szolgálnak fel.
Az infláció főleg az élelmiszert súlytotta van ami 100 százalékkal is drágult.Plusz az energia is 5-6 szorosára nőtt a cégeknek és a bérek is emelkedtek.
Ez hozzáadva reális az ára a kiszállított ételeknek.
Infláció (alapanyagok, üzemanyag drágult, béreket kellett emelni).
Helyben fogyasztott ételre kedvezményes az ÁFA, a kiszállítottra nem.
Rájöttek a kiszállítós cégek, hogy többet is kifizetnek az emberek, főleg ha "burkolt" az áremelés, itt emelem egy kicsit a kiszállítási díjat, következő hónapban ide bedobok egy "szolgáltatási díj"-at, és meg is van.
Szerintem (legalábbis itt Szegeden) egyértelműen csökkent a futárok száma, egyrészt a covid után visszamentek a korábbi munkájukba, másrészt a KATA megszüntetésével kevésbé éri meg csinálni. Emiatt a színvonal is nagyot esett, a Foodora pl. állandóan kamu kiszállítási időkkel dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!