Az Aldis ízesített bulgurt (70 g) mennyi forró vízzel kell felönteni és meddig kell állni hagyni?
70 g termékhez:
150 ml forrásban levő víz. Jól elkeverni, majd lefedve hagyni állni 3 percig.
A végén újra megkeverni.
Jó étvágyat !
Én törököktől tanultam bulgurt készíteni, ők inkább ilyen kásás, szaftosra csinálták, paradicsompürével.
A víz mennyiség közel 3-szoros volt, de minimum 2,5-szörös. Ez a te esetedben kb. 1,8 decit jelent.
Forró vízzel lefedve csak a köles működik.
Bulgurt elég hosszan kell főzni 2.5-3 szoros vízben.Egyébként elkészítésről nincs semmi a csomagoláson?
2-es vagyok, így van, nem csak felengedtük, elkevertük, és ennyi...
Tehát volt neki egy hagymás paradicsompürés alap. Ezt lepirítottuk olajban.
Ezt az alapot öntöttük fel közel 3-szoros mennyiségű vízzel. Beízesítettük, és mikor felfőtt, akkor ment bele a bulgur.
Kevergetve készre főztük!
Nem állandóan, de kevergetni kell, közben fedővel le lehet takarni.
Ha már alig látható rajta a lé, akkor lehet elzárni, és lefedve pihentetni.
Ezen a ponton nehéz tanácsot adni, hiszen ennek az a lényege, hogy még sokáig forró magad belül, a keményítő pedig szép lassan, kíméletesen, dolgozik, és felszívja a maradék folyadékot.
Csak éppen mi 30 liternyit csináltunk egyszerre minimum, de volt, hogy 70-et.
3 decinyi bulgur elég hamar kihűl, és leáll ez az utólagos folyamat. De gondolom egy 10-15 percet így is megéri pihentetni. Mi ezeket a nagy mennyiségeket minimum fél óráig biztos, hogy pihentettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!