Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a receptben 1 kg valami...

Ha a receptben 1 kg valami van írva, és nekem mélyhűtött van belőle, akor abból mennyit vegyek ki?

Figyelt kérdés
Akor a mélyhűtöttnek többnek kell lennie 1 kilónál, vagy kevesebbnek? Vagy úgy nagyjából mennyi? És ez egyforma húsnál, zöldsénél, mindennél, vagy változó? Remélem, érthető volt a kérdés...
2009. jan. 4. 13:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ugyanannyi kell bele akkor is. Mélyhűtött alatt gondolom nem valami konzerves gyümölcsöt értesz.
2009. jan. 4. 13:56
 2/4 anonim ***** válasza:
49%

A melyhutott zoldseg pl tele van vizzel, ugyhogy abbol sztem tobb kell, vagy vard meg mig felolvad es ontsd le rola a vizet, akkor ugyanannyi.

(Tigi)

2009. jan. 4. 13:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2009. jan. 4. 14:02
 4/4 anonim válasza:

Röviden: A testek tömege nem függ a hőmérsékletüktől.

Bővebben: Mivel a kilogramm nem súly- hanem tömegmértékegység, ezért X kg tömegű anyag (ha a mennyiségén nem változtatsz, azaz nem veszel el belőle és nem adsz hozzá) minden hőmérsékleten X kg tömegű lesz.

Ami a hőmérséklettől függően változik, az például a térfogat vagy a halmazállapot - ezek a jelenségek zavarhattak meg téged.

2009. jún. 28. 04:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!