A kávés kókuszgolyó receptben szerepel 10 dkg vaj. Milyen vaj?
Kókuszgolyó recept III. (kávéval)
Kókuszgolyó hozzávalók
Kókuszgolyó
* 50 dkg darált háztartási keksz
* 10 dkg vaj
* 15 dkg porcukor
* 2 evőkanál kakaó
* 1 tasak vaníliás cukor
* 1 mokkáskanál rumaroma
* 1 csomag kókuszreszelék
* 2 dl kávé
* 1 dl tej
Ott van, hogy 10 dkg vaj. De milyen vaj? Sima, amit a kenyérre kenünk? Vagy a kocka Rama-ra gondol?
Ne tegyél bele vajat! Én sose szoktam,nem jók az ilyen zsíros szarságok! Tegyél picivel több tejet,és kávét,hagy jobban gyúrható legyen,és úgy elhagyható a vaj. A mokkáskanál rum-aroma pedig egész nyugodtan lehet evőkanál! Ja és a két evőkanál kakaó alatt a cukrozatlan kakaó értendő! :)
26/N
Na szóval: tegyél bele 10 dekát a kocka Ramaból.
Ha több vizet vagy tejet teszel bele, mint ahogy azt az egyik válaszadó írta, attól tényleg összeáll, de mihelyt a folyadék elpárolog, szét fognak esni a golyók, nem mellékesen pedig a sütid sem lesz olyan krémes.
Aki pedig a lekvárt írta... hát az addig ok, hogy ragaszt, dee... milyen íze lesz már?! A kávéd kókuszgolyónak kávé és kókusz ízűnek kell lennie, nem pedig lekvár ízűnek...
A vajat vagy margarint nem véletlenül írják a receptben.
Ha ezt kihagyod, akkor is lesz belőle VALAMI, csak nem az, ami az eredeti recept eredménye.
Mi az, hogy a vaj meg a margarin zsíros Sz@r?!
Nem tudom, miért ad tanácsot az, aki nem ért hozzá.
De hát a lekvártól egész más íze lesz!
Ha van otthon margarin, miért ne tehetné bele? A kérdés nem az volt, hogy nincs vaj, mit tegyen, hanem az, hogy vaj alatt érthető-e margarin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!