Marha veséből lehet resztelt sertésmájat csinálni?
Veséből májat nem nagyon lehet csinálni, de szerintem te arra gondolhatsz, hogy el lehet-e készíteni úgy a marhavesét, mint a resztelt sertésmájat.
Elvileg miért ne lehetne, de a vesével sok a macera a tisztítása miatt. (Lehártyázni, zsírt, ereket kivágni, áztatni, és még áztatni...)
Mindenesetre, ha ezen túl vagy, feldarabolod, és valamivel több hagymával kell készíteni, mint a májat, és tovább főzve-párolva. (meg persze kell bele majoránna és bors is)
Azt is hallottam olyantól, aki készített vesét, hogy ugyanúgy csak a főzés után szabad sózni, mint a májat.
Ennyit tudtam segíteni, mert én még nem csináltam, nem szeretjük sem a sertés-, sem a marha vesét.
Visszajöttem, mert rákerestem neked, de azt találtam, hogy nem kell tovább főzni, mint a májat. (Ezt egy egyszerű kóstolással el lehet dönteni.)
Sőt olyat is olvastam, aki feldarabolás után még elő is főzi, és leszedi a habját, majd újra felfőzi.
Mondjuk ezek után nem tudom, mennyi íz marad benne, de a jellegzetes szaguk állítólag így eltávozik.
Marha alkatrészből hogy lehetne sertés akármit csinálni?
A múltkori halászlé téma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!