Krumplifözelék: pirosan vagy fehéren készíted?
Én tejfölös habarást is teszek bele. Így csinálták gyerekkoromban, ezért én így készítem, nem biztos, hogy így "szabályos". Ebbe a változatba én nem teszek olajat és hagymát az elején.
Krumplit vízben főzöm sóval, babérlevéllel, majd bele a passzírozott paradicsom, kicsit együtt főzöm, bele kevés rántás, végül a tejfölös-lisztes habarás. Lisztből összesen annyi, hogy egy normál állagú főzelék legyen.
Venesz Józsi bácsi pirosban készítette de egyébként a fehér a bevett.Fűszer csak babérlevél és bors Ízesíteni só,cukor ecet.
A végén nyilván tejföl bele.
Bazsalikom, majoranna, oregánó, ízesítő, babérlevél, kis bors talán, paprikás-tejszínes rántás gulyáskrémmel és barna liszttel, tálalásnál tejföllel.
Minden főzeléket ilyen rántással készítek.
35/F
Fehéren, de egy kis édes paprika van benne.
Hagyma és babér levél kötelező, a paprikapor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!