Bácskai rizses húst leírjátok hogy kell nagyon finomra készíteni?
Mert a receptek között elveszek hiába ez nem egy hude bonyolult ètel. Bele főzzem a rizst vagy külön ?
Vagy van olyan recept is ahol sütőben sütik a rizzsel együtt az milyen lehet??
Elöször elkezdesz fözni egy disznópörköltet a szokásos módon.
Másik edényben paprika-paradicsom-hagymából lecsót készítesz, de minimális vízzel.
Amikor a pörkölt majdnem kész, belekevered a lecsót, beleteszed a rizst, hozzáteszel annyi vizet, ami a rizs kétszerese (A pörkölt levét is számítsd bele!), felforralod, megkóstolod - só a legtöbbször kell még hozzá -, utána egész kis lángod lefedve addig fözöd, amíg a rizs megpuhul.
Amikor a rizst beleteszed, utána lehet sütöben is összefözni, ennek annyi elönye van, hogy nem tud leégni az alja, de csak olyan edény jöhet szóba, amin nincs müanyag.
A rizst mindenképpen bele kell fözni, mert csak így veszi be a pörkölt+lecsó ízét. Ha csak belekevered, akkor sokkal kevésbé lesz finom, akkor pörkölt rizs körettel.
Sajnos attól tartok hogy vagy nem fő meg vagy szottyos lesz, erre valami tipp?
Nehéz így besaccolni a víz mennyiségét is.
AHogy írtam, kiméred, hogy a rizs mennyiségének duplája legyen a folyadék (Egy bögre rizs, két bögre víz). Ha a pörkölt nem vizes, akkor soha nem lesz így sem kemény, sem túlfött.
A külön belekevert rizs sokkal kevésbé ad jó eredményt.
Az elsővel egyetértek, a bácskai rizseshús attól bácskai, hogy lecsós, másrészt arról rizseshús, hogy a rizs és a hús együtt készül.
Alapesetben kicsit nedvesebbre szokás hagyni, nem pergősre hagyva készül.
Amit az első írt, úgy tökéletes lesz, nyugodtan próbáld meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!