Nem lesz olyan finom és ropogós a csöröge, mint az anyósomé volt. Hiába nyújtom vékonyra, vastag és tésztás lesz. Biztos kell bele sütőpor?
Ha vastag és tésztás akkor vagy nem elég az élesztő vsgy nem kel meg rendesen vagy a liszt másmilyen.
Ha kézzel dagasztasz lehet az a hiba. Kb 10 percig folyamatosan gyúrni kell. Akkor tud ugy osszeallni hogybutana szepen megkeljen.
Az is lehet hlgy nalatok otthon hidegebb van es ezert lassabban kel. Probald ne idore keleszteni hanem terfogatra, amig dupla nem lesz. Illetve sutes elott a formazott fankokat is pihentesd 15 percig. Ha hagyod keleszteni levegosebb lesz.
Ha a liszt a hibas akkor tul kemeny a teszta es azert nem tud kelni mert tomor. Ebben az esetben tegyel bele kevesebb lisztet vagy robb vizet. Wpphogy osszealljon gombocca. Persze ekkor is jo sokaig kel dagaszani es higabb tesztat nehezebb
Most találtam egy nagyon tetszetőset, amiben sütőpor helyett egy nagyon pici élesztő van, és hidegen keleszti: https://www.youtube.com/watch?v=5bVu9GwXgPI
A lisztem sajnos nem a kedvenc márkám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!