Kelt tészta sütöporral?
Figyelt kérdés
Az utóbbi idöben többször találkoztam olyan receptekkel, ahol kelt tésztába sütöport is kell tenni a recept szerint.
Ennek van valami elönye, vagy csak hülyeség?
Ha van értelme, akkor pontosan mi és miért?
Elöre is köszönöm a válaszokat.
2022. júl. 16. 13:18
1/6 A kérdező kommentje:
Most nézem, lehet, hogy nem egyértelmü a kérdés, a tésztába élesztö és sütöpot is kell a receptek szerint, nem az élesztöt helyettesítik sütöporral
2022. júl. 16. 13:20
2/6 anonim válasza:
Lehet a sütőportól jobb lesz az állaga.Úgy értem lazább lesz a tészta szerkezete és ezáltal még finomabb.
3/6 anonim válasza:
Én nem tennék. Ilyet akkor szoktak ha nem bíznak az élesztőben éa biztos akarnak lenni benne hogy megemelkedjen
4/6 anonim válasza:
Nem Magyarországon élek, itt van self rising liszt, ami konkrétan sutoporos liszt, én azzal szoktam pl a pogácsát is készíteni. Lazább, levegősebb lesz az állaga.
5/6 anonim válasza:
Köszi 4-es!Akkor jól gondoltam!
#2
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor ezek szerint van értelme.
2022. júl. 16. 15:04
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!