Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kelt tészta sütöporral?

Kelt tészta sütöporral?

Figyelt kérdés

Az utóbbi idöben többször találkoztam olyan receptekkel, ahol kelt tésztába sütöport is kell tenni a recept szerint.

Ennek van valami elönye, vagy csak hülyeség?

Ha van értelme, akkor pontosan mi és miért?

Elöre is köszönöm a válaszokat.



2022. júl. 16. 13:18
 1/6 A kérdező kommentje:
Most nézem, lehet, hogy nem egyértelmü a kérdés, a tésztába élesztö és sütöpot is kell a receptek szerint, nem az élesztöt helyettesítik sütöporral
2022. júl. 16. 13:20
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Lehet a sütőportól jobb lesz az állaga.Úgy értem lazább lesz a tészta szerkezete és ezáltal még finomabb.
2022. júl. 16. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
Én nem tennék. Ilyet akkor szoktak ha nem bíznak az élesztőben éa biztos akarnak lenni benne hogy megemelkedjen
2022. júl. 16. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem Magyarországon élek, itt van self rising liszt, ami konkrétan sutoporos liszt, én azzal szoktam pl a pogácsát is készíteni. Lazább, levegősebb lesz az állaga.
2022. júl. 16. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
74%

Köszi 4-es!Akkor jól gondoltam!

#2

2022. júl. 16. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor ezek szerint van értelme.
2022. júl. 16. 15:04

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!