Bablevest szeretnek csinalni, tudnatok nekem receptet irni?
Készítheted fagyasztott babból, az előfőzött, vagy szárazból, azt előző este be kell áztatni.
Én konzervből még sosem csináltam.
Én így szoktam:
Hagymát apróra vágok, megfonnyasztom, azután teszek rá sót, borsot, pirospaprikát és egy kanál lisztet. Hozzáteszem a babot, karikára vágott répát-zöldséget, felöntöm vízzel. Közben fokhagymát aprítok, én abból jó sokat teszek bele, és felkarikázok egy szál füstölt kolbászt.
Amikor a bab már majdnem megfőtt, hozzáteszem a kolbit és a fokhagymát. Az utóbbit csak azért ekkor, mert így intenzívebb az íze. Szoktam bele petrezselyemlevelet is tenni.
veszel egy bazi nagy kondért, egy nagy füstölt csülköt beleteszel + 30-50 dkg babot + két fej kockára vágott vöröshagymát, kis borsot, pár gerezd fokhagymát és 3 babérlevelet....addig főzöd, míg a bab puha nem lesz...ekkor belemegy 3-4 répa karikázva, 2 fehérrépa karikázva, 1 darab zeller összekockázva, 4-5 közepes krumpli negyedelve , ha a zöldségek megpuhultak egy jó fokhagymás rántással besűríted és kész
babot előző este célszerű beáztatni és lassú tűzön kell főzni végig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!