Lehet-e hortobágyi palacsintát sütni mikróban?Hány percig,milyen hőfokon?
A mikróban sok mindent lehet fözni - aki csak melegítésre meg kiolvasztásra használja, az nem igazán van otthon a témában - , a gond általában csak annyi, hogy egy-két adag elkészítésénél van elönye, ha nagyobb adag, akkor tovább tart, mont hagyományos módon.
Mivel az élelmiszereket felmelegíti, ezért jó fözésre, párolásra is, a tüzhely is ugyanezt csinálja.
Amit tényleg nem lehet, az a kifejezett sütés, pirítás, minden másra ugyanúgy alkalmas.
A mikróban is lehet jó ételt készíteni, meg rosszat is, ahoyg hagyományos módszerekkel is. Ha valaki rosszul használja, az nem a mikró hibája!
9.Vagyok aki lepontozott süsüsön, és pirítsa már meg a csirke tetejét.
Vagy készítsen benne meleg szendvicset...
Megnézném az eredményt. 😂
12
Olyan mikróban lehet ami alkalmas grillezésre is..
A mikró arra NEM alkalmas, hogy valamit megpirítson, ezt írtam már korábban is (kivéve a grillezöset), de minden mást lehet vele csinálni.
Csirkecombot lehet vele sütni, mert a benne lévö zsiradék fel tud annyira melegedni, hogy megpiruljon, ha lebörözöd, akkor nem.
Ez tipikusan Magyarországon szokás, hogy a mikrót csak melegítésre használják, pedig csak azért venni elég fölösleges.
Nekem van üvegkerámia lábasom, abban lehet. Igaz, erősen korlátozott. Grillező sem ritka bennük.
Kérdező, ha a palacsintád kész, a tölteléke is, és mikrózod, az nem sütés, nem főzés.
A tejszínsűrűségű nyers tésztával mit kezdesz a mikróban.
Megjegyzem, eredetileg nem maradékok hasznosítása volt a cél. Az ötvenes években kreálta egy magyar szakács a brüsszeli világkiállításra. Hirtobágyhoz egyébként nincs köze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!