Létezik, hogy egy karos espresso kávéfőző gyengébb kávét főz, mint egy kotyogós kávéfőző?
Kávéfőzőt tervezek venni. A Media markt oldalán nézegettem, mikor olvastam a véleményeket az egyik Hausmeister gépről.
Az egyik kommentelő itt azt írta: "...kicsit gyengébb kávét főz, mint a kotyogós"
Létezik olyan, hogy egy karos kávéfőző gyengébbet főzzön le mint egy kotyogós?
Kérem, hogy a kérdésre koncentráljunk! Vagyis nem kérek a "miért ezt a legolcsóbbat nézed?", "vegyél egy Szarvasit, az jó" típusú kommentekből.
Itt az elv érdekel, a kávéfôzők működési elve.
A kérdés tehát:
létezik olyan, hogy egy karos espresso gép gyengébb kávét csinál mint egy kotyogós?
3-nál van a pont...
Honnan tudja, hogy "erősebb"? főleg, hogy "kicsit erősebb"? Megmérte valahogy, hogy hány mg koffein van benne?
A legtöbb ember számára az "erősebb kávé" az a keserűbb kávé. És valóban, a kotyogó keserű kávét főz. A karos presszó kevésbé keserűt UGYANABBÓL a kávéból, de persze nem mindegy, hogy hány gramm kávét mennyi vízzel főzöl le.
A hozzá nem értők szokták a kávé erősségét abban mérni, hogy mennyire szar az íze. Minél inkább megégetett, túlextraktált, annál erősebbnek gondolják. Persze ahogy fentebb is írták már, a koffeintartalmát csak műszerrel lehetne megmérni és az nem attól függ, hogy főzés során mennyire tesszük tönkre a végeredményt. :)
Amúgy a kotyogóssal is lehet egészen finom kávét főzni, csak ismerni kell a technikáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!