Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Létezik, hogy egy karos...

Létezik, hogy egy karos espresso kávéfőző gyengébb kávét főz, mint egy kotyogós kávéfőző?

Figyelt kérdés

Kávéfőzőt tervezek venni. A Media markt oldalán nézegettem, mikor olvastam a véleményeket az egyik Hausmeister gépről.


[link]


Az egyik kommentelő itt azt írta: "...kicsit gyengébb kávét főz, mint a kotyogós"


Létezik olyan, hogy egy karos kávéfőző gyengébbet főzzön le mint egy kotyogós?



Kérem, hogy a kérdésre koncentráljunk! Vagyis nem kérek a "miért ezt a legolcsóbbat nézed?", "vegyél egy Szarvasit, az jó" típusú kommentekből.


Itt az elv érdekel, a kávéfôzők működési elve.

A kérdés tehát:

létezik olyan, hogy egy karos espresso gép gyengébb kávét csinál mint egy kotyogós?


jan. 20. 13:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Létezik.
jan. 20. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha az "erősebb" fogalmát laboratóriumi vizsgálati eredményekkel is alá tudod támasztani, akkor érdemes a kérdéssel foglalkozni.
jan. 20. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az "erösebb kávét" hogy definiálnád? A legtöbbnek az az "erös" kávé, ami savanyú-keserü borzadály, amit a legtöbben a kotyogóssal meg ócska minöségü kávéval produlkálnak.
jan. 20. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Persze hogy létezik, kávé pörkölésétől is függ az íze.
jan. 20. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
90%
4-es: a kérdésben azonos kávé más gépben történö fözése a kérdés!
jan. 20. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

3-nál van a pont...

Honnan tudja, hogy "erősebb"? főleg, hogy "kicsit erősebb"? Megmérte valahogy, hogy hány mg koffein van benne?

A legtöbb ember számára az "erősebb kávé" az a keserűbb kávé. És valóban, a kotyogó keserű kávét főz. A karos presszó kevésbé keserűt UGYANABBÓL a kávéból, de persze nem mindegy, hogy hány gramm kávét mennyi vízzel főzöl le.

jan. 20. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A hozzá nem értők szokták a kávé erősségét abban mérni, hogy mennyire szar az íze. Minél inkább megégetett, túlextraktált, annál erősebbnek gondolják. Persze ahogy fentebb is írták már, a koffeintartalmát csak műszerrel lehetne megmérni és az nem attól függ, hogy főzés során mennyire tesszük tönkre a végeredményt. :)

Amúgy a kotyogóssal is lehet egészen finom kávét főzni, csak ismerni kell a technikáját.

okt. 15. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!