Ugyanaz a kolbászanyag sütve sósabbnak tűnhet, mint füstölve?
Figyelt kérdés
jan. 10. 21:36
4/5 anonim válasza:
De, egyértelmüen, ugyanis melegen az ízek intenzívebbnek érzödnek, mint hidegen.
5/5 anonim válasza:
Általában ha külön készítenek sütnivaló kolbászt, akkor mindig kevesebb sót raknak bele és enyhébben fűszerezik, pont ez miatt. A füstölt kolbásznál a só egyben tartósítószerként is működik, míg a sütnivalónál csak ízesítés szerepe van. Én a sütnivalóhoz 1,5dkg/kg, a füstölésre szánthoz pedig 2,5 dkg/kg sót szoktam tenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!