Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi kenyérsütés esetén a...

Simon. János kérdése:

Házi kenyérsütés esetén a BL-55-ös finomliszthez célszerű-e sikért hozzáadni, ha igen, akkor 1 kg liszthez mennyit?

Figyelt kérdés

#liszt, sikér
jan. 7. 17:27
 1/4 anonim ***** válasza:
37%
Nem, elegendő, a sok glutén káros a bélnek, inkább rozs vagy graham liszttel kevernem . A legjobb az árpás lisztek vagy tönköly , eredetileg csirás gabonát őröltek megvakkal fűszerekkel . A 2vh rombolo katonai invazioi eltüntettek az európai malomipart , ezert a steril liszt mint tartós találmány megrekedt a köztudatba kereskedelembe . A kovász az eredeti , nem az élesztő sem a sütőpor .
jan. 7. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Semmi szükség rá. Ha elég ideig dagaszrod, igy is szuper lesz.

Ha mindenkepp akarnál bele sikert tenni akkor 1-2 evokanal eleg

jan. 7. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
A hozzáadott sikér mit tesz a tésztával?
jan. 8. 00:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Ruganyosabbá teszi a tésztát.

Pl ha nem tudsz jól dagasztani akkor szokták ajánlani a plusz sikért. Jobban összefogja a tésztát és nyerssn meg formázás alatt nem szakad hanem nyúlik. Sülve peidg nem porlik el hanem egyben marad.

De ha tudsz dagasztani akkor sima bl55 losztbol is szuper kebyereket lehet csinalni.

Ha meg nem tudsz akkor keress dagasztas nelkuli kenyer receptet. Azok direkt ugy vannak kikiserletezve hogy nem baj ha nem alakul ki a sikerszerkezet

jan. 8. 00:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!