Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezekből lehet sajtos rudat sütni?

Ezekből lehet sajtos rudat sütni?

Figyelt kérdés

Sajnos vaj, margarin nincs kéznél jelenleg és nem meg oldható hogy legyen.

Élesztő sincs, viszont sütőpor van. Sajt, egy kis tejföl is van. Illetve liszt, olaj, tojás..



jan. 6. 12:03
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja és tej
jan. 6. 12:09
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
jan. 6. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

Zsiradék nélkül száraz lesz.Az egyes válaszoló linkben is ott a zsír

Olajjal nem tudod kiváltani.

Pizzás csigát esetleg süthetsz.

jan. 6. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
61%

Nekem van egy jó receptem, bár az marginos, de valószínűleg hasonló mennyiségű olaj is megoldás lehet.

30 dkg liszt

25 dkg sajt

1 kis poharas tejföl

2 tojás sárgája

1 tk só

20 dkg margarin

A sajtot lereszeled, 5 dkg sajt kivételével minden hozzávalót összegyúrsz. Kinyújtod 1 cm vastagra. A fehérjével megkened és rászórod a maradék sajtot. Felvágod és kisütöd.

Se élesztő, se sütőpor nem kell bele. Olyan 180 fok körül szoktam sütni, meg szilikonos papíron. Én simán kipróbálnám olajjal, ha mindenáron sütni akarnék.

jan. 6. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Közben utána néztem, nem jó az olaj margarin helyett a gyúrt tésztákhoz csak a kevertekhez. Úgyhogy ne rontsd el miattam!

4es voltam

jan. 6. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Hagyományos sütőporosat nem igazán. Hiába "magas" mondjuk a tejföl zsírtartalma, az édes kevés.


A klasszik ilyen tésztához kb. 2 rész liszthez kell 1 rész tejföl, meg 1 rész zsiradék, ami szobahőmérsékleten szilárd.

Szóval sok kell bele, ezt nem lehet nélkülözni.


Csak élesztős jöhet szóba, az magasabb víz (tej) tartalmú, abból csinálhatsz valami ilyen sajtos kenyérlepény féleséget, (mindegy milyenre vágod, pogácsának is kiszaggathatod, vagy ha van valami szószod, akkor ilyen kamu pizza szerűt ki lehet belőle hozni)

de az csak frissen jó, nem ez a napokig ehető klasszikus sajtosrúd lesz.

jan. 6. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
71%

Olajjal nem lesz jó! Attol lesz omlos meg konkretan attol lesz sajtos rud ha van benne zsiradek.

Valami sutoporos gyors pogacsat tudnal sutni

jan. 6. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
66%

" attol lesz sajtos rud ha van benne zsiradek."


Nem. Attól lesz sajtos, ha van benne (rajta) sajt.


"Attol lesz omlos (...) ha van benne zsiradek."


Ez igaz!


"Valami sutoporos gyors pogacsat tudnal sutni"


Nem! A második állítás miatt, mivel a zsiradéktól lesz ehető a tömör liszt. Attól lesz omlós, függetlenül attól, van e benne sajt.

jan. 6. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Margarin vagy vaj nélkül sehogy, az olaj zsírtartalma hiába hasonló, a viszkozitása, illetve a liszttel való reakciója hő hatására teljesen más.
jan. 6. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!