Milyen sós tortát süssek?
persze, létezik sajttorta, de lehet piteformában, vagy tortaformában sós kevert tésztával, zöldségekkel, sonkával
ízesített "tortát" csinálni.
én baconos-krumplis muffint szoktam gulyásleves mellé csinálni.
Ha a palacsintás ötlet megtetszett, én is támogatom, néha szoktam készíteni: sós palacsintákat sütsz és egymásra rétegezed.
Közé ízlés szerint rakhatsz pl. bolognai húsos szószt + reszelt sajtot, vagy dinsztelt gombát kevés tejszínnel lágyítva, jól fűszerezve, vagy akár sűrű, sajtos spenót-krémet. A tetejére szórj jó vastagon reszelt sajtot és sütőben pirítsd rá. Tortaként lehet szeletelni, mindegyik ízben nagyon finom!
Anyósom szokta készíteni: 6 tojásos piskóta-tortát süt, amikor kihül, 3felé vágja. Töltelék: márványsajtot natúr krémsajttal kikever, ezzel keni meg a rétegeket és kívülről is az egész tortát. A tetejére kézzel elmorzsolt márványsajtot szór. Én speciel utálom, de aki szereti a márványsajtot, az mind áradozik róla (nálunk az egész család imádja, csak én nem :=) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!