Bevált, kipróbált keksz receptet keresek?.
Vettem nagyon cuki sütiformákat, amit ki szeretnénk próbálni a gyerekekkel. Viszont nem szeretik a mézeskalácsot.
Vanílias, vagy citromos kekszre gondoltam. Olyan receptet keresek, ahol a tészta nem is lesz kemény, és meg is tartja a kiszúrt sütiformát.
Előre is köszönöm!
"Nem is lesz kemény és meg is tartja a formát "
Ilyen kb nincs mert a sutoportol/szodabikarbonatol lesz puha de attol megno tehat nem tartja a format. Az egyetlen kivetel a linzerteszta amit az egyes is irt de minimalisan az is no.
Én a lentebbi linken található citromos keksz receptet szoktam elkészíteni, általában vajjal. Még egy 1956-ben kiadott Horváth Ilona szakácskönyvből. Szóval a vajjal való elmorzsolással kezdem a tészta elkészítését. Sütőpor helyett 1 csapott teáskanál szódabikarbónát teszek bele, és ha összeállt a tészta, a kinyújtás előtt fél órára beteszem a hűtőbe, hogy könnyebben elnyújtható legyen, ne ragadjon annyira a lisztezett vagy rizslisztezett szilikonlaphoz.
Ez tényleg jó, azzal ízesíted, amivel kedved van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!