A levelestészta és a rétestészta ugyanaz?
Nagyon nem. Kétféle rétestészta létezik, maradjunk a jobban ismertnél. Összetételére nem térek ki. Nagyon-nagyon vékonyra nyújtják, töltik és feltekerik.
A leveles tészta többször hajtogatott. Vékonyra kinyújtják, hajtogatják. Pihentetés után újra kinyújtják, hajtogatják, pihentetik.
Kisütés közben az egyes rétegek elválnak egymástól. Nem teljesen, nem hullik szét, de jól elkönülnek.
A rétestészta egy nagyon-nagyon vékony tészta.
A levelestészta egy aránylag vastag tészta, aminek az összehajtogatott rétegei nem tapadnak össze elég jól, így a lapok sütés közben részben elválnak egymástól.
A kérdést valószínűleg az inspirálta, hogy a rétesnek a tésztája is tud úgy kinézni, mintha leveles tészta lenne, főleg bolti kivitelnél:
Ez attól van, hogy sok réteg vékony tészta van rátekerve kívülről. Egy hurkába rakják le a tölteléket, aztán körétekerik a tésztát.
A hagyományos rétes viszont úgy készül, hogy a lapot teljes egészében megkenik a töltelékkel, és úgy tekerik fel. Így a tészta nagyobb része a süteményen belül van, nem pedig kívül.
Nem és nem és akkor sem.
Fogadjuk milföj't akarsz sütni, amit egyesek réteslappal csinàlnak, ha nincs levelesük.... ;)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!