Halászlé más halból, ami nem ponty? Mi a bevett hal kombináció nálatok, hány darab és micsoda?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A keresőszavakban lévő fogasból, süllőből, pl nem igazán lehet, pisztrángból se, ha már itt tartunk.
A törpeharcsa kiváló, de pl a szürke harcsának, levesbe főzve, kb. semmi íze nincs.
Keszeg, kárász szintén kiváló, bár kissé szálkásak, inkább az alapba szokták passzírozni, mint a törpeharcsát is. A busa is jó, azon hús is van.
De ha ilyen aprólékokból, mint keszeg, törpeharcsa, ponty aprólék, stb, csinálsz egy király alapot, utána abba már valóban, szinte bármi belefőzhető betétnek. A harcsa halászlé is így készül.
1, ha elolvasnád a kérdést, látnád, hogy a szubjektív VÉLEMÉNYED és TAPASZALATAID érdekelnének, a gugli AIja meg ennyire azért nem jó, hogy megkóstolja itt nekem a karácsonyi vacsorát 🙃
Azt, hogy mit lehet látom én is, mint látod a kulcsszavak közt fel is soroltam párat.
Inkább az a kérdés, hogy HÁNY darab, és MILYEN halból kerül bele?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én idén Pontyból fogom patkóba(1,5kg), alaplébe meg keszeg, kárász, Paduc, szilvaorrú keszeg, jó folyami halászlé lesz!
Vegyes halat nem tudom pontosan mennyi súlyra, van egy pár darab
Amúgy a kérdésedre ha nem a ponty a domináns hal benne akkor szerintem harcsa! Persze alaplébe ugyanúgy apró vegyes hal.
Nem minden halászlébe kell alaplé. (kollégámmal tartottunk versenyt, ő paszírozós alaplés stílusú, én a Néprajzi ínyesmesterség című könyvből vett dunai stílusú halászlét csináltam, Nyertem).
Fenti példák élő pontyból készültek. A kérdezőt kiegészítve kíváncsi lennék, hogy a Lidl kínálatában lévő hűtött: pontypatkó, durbincs, afrikai harcsa, makréla, lazac, busa valamelyikéből készült e már halászlé.
(vagy valaki kóstolta e már az itt kapható kész halászlét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!