Halászlé más halból, ami nem ponty? Mi a bevett hal kombináció nálatok, hány darab és micsoda?
A keresőszavakban lévő fogasból, süllőből, pl nem igazán lehet, pisztrángból se, ha már itt tartunk.
A törpeharcsa kiváló, de pl a szürke harcsának, levesbe főzve, kb. semmi íze nincs.
Keszeg, kárász szintén kiváló, bár kissé szálkásak, inkább az alapba szokták passzírozni, mint a törpeharcsát is. A busa is jó, azon hús is van.
De ha ilyen aprólékokból, mint keszeg, törpeharcsa, ponty aprólék, stb, csinálsz egy király alapot, utána abba már valóban, szinte bármi belefőzhető betétnek. A harcsa halászlé is így készül.
1, ha elolvasnád a kérdést, látnád, hogy a szubjektív VÉLEMÉNYED és TAPASZALATAID érdekelnének, a gugli AIja meg ennyire azért nem jó, hogy megkóstolja itt nekem a karácsonyi vacsorát 🙃
Azt, hogy mit lehet látom én is, mint látod a kulcsszavak közt fel is soroltam párat.
Inkább az a kérdés, hogy HÁNY darab, és MILYEN halból kerül bele?
Én idén Pontyból fogom patkóba(1,5kg), alaplébe meg keszeg, kárász, Paduc, szilvaorrú keszeg, jó folyami halászlé lesz!
Vegyes halat nem tudom pontosan mennyi súlyra, van egy pár darab
Amúgy a kérdésedre ha nem a ponty a domináns hal benne akkor szerintem harcsa! Persze alaplébe ugyanúgy apró vegyes hal.
Nem minden halászlébe kell alaplé. (kollégámmal tartottunk versenyt, ő paszírozós alaplés stílusú, én a Néprajzi ínyesmesterség című könyvből vett dunai stílusú halászlét csináltam, Nyertem).
Fenti példák élő pontyból készültek. A kérdezőt kiegészítve kíváncsi lennék, hogy a Lidl kínálatában lévő hűtött: pontypatkó, durbincs, afrikai harcsa, makréla, lazac, busa valamelyikéből készült e már halászlé.
(vagy valaki kóstolta e már az itt kapható kész halászlét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!