Ùj hentesnèl jártam és láttam kacsa farhátat, de mit lehet abból csinálni?
Részben levest lehet belöle fözni, megfelelöen füszerezve (és a zsír nagy részét leszedve) nagyon finom, jó ízü lesz.
Meg lehet sütni is, ha valaki szereti a csontos húsokat, nagyon ízes sültet kapsz, de elég macerás leszedni a húst a csontokról, föleg házi fogyasztásra alkalmas, de megéri.
Egyébként elég sok hús van rajta, nyersen lefejtve finom ragunak is, a börös részt ki lehet sütni tepertnek, és a kacsazsírt is soka. szeretik.
A kacsa, liba aprólékból is készültek régen tradicionális ételek, amelyeket mára már szinte elfelejtettek.
Ilyen a ludaskása, rucás kása, amibe tökéletesen megfelelt a far, a hát, és a nyak.
Sokszor készítették úgy, hogy előbb főztek egy bezöldségelt, fűszeres húslevest, és a levesről leszedett zsírral készítették a második fogást, a kásával elkevert nyak, far, hát darabokat tartalmazó rucás kását, vagy libából a ludaskását.
A másik lehetőség a "direktben", ami akár bográcsban is készülhetett.
Ízléseken nem érdemes vitatkozni, a kacsának, libának valóban van egy jellegzetes szaga, főleg, ha főzik, amit nem szeret mindenki, de ez minden húsra igaz
#7#
A hájas részeket ki lehet sütni, az főzve nem annyira ízletes, sütve finomabb, bár ez is ízlés kérdése. A csontos, húsos részekhez pedig keress egy neked szimpatikus receptet, próbáld ki.
Sok múlik a fűszerezésen is, ami szintén ízlés kérdése, hogy pl számodra a babérlevél, lestyán, szerecsendió, vagy más fűszerek javítanak-e a kacsaleves ízén.
Ezzel mondjuk az a dilemma, hogy ahhoz, hogy kipróbáld, leteszteld, több alkalommal is meg kell főzni. Nyilván, ha jól sikerül, nem kell bonyolítani, a fölösleges fűszerekkel el is lehet rontani.
Legtöbben húslevest főznek belőle,én sem szeretem az illatát.
De beválhat ludaskásának is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!