Milyen halból lesz a rántott hal karácsonykor?
Pontyot szoktam filézni és azt.
Szeretjük az ízét.
Olyan halból csináld, amit a család szeret, és nem utolsó sorban hajlandó vagy meg is fizetni.
Szokás rendszeresen előadni, hogy milyen kevés halat eszik a magyar... ilyen hal árak mellett nem is lesz változás.
Ráadásul a kínálat is silány, a bevásárlóközpontokban olyan apró pontyokat kínálnak szeletként, amelyek még kárásznak sem különösebben nagyok.
A hazai süllő, harcsa luxus, olyan drága.
Karácsony előtt azért lényegesen több szokott lenni a választék, még a piacokon is lehet halat venni, kérdés, hogy van-e, aki bevállalja a megucolását, előkészítését.
Változóak az igények is, ismerek olyat, aki a kiló körüli pontyokat kedveli, és olyat is, aki 3 kilós, vagy annál nagyobbat.
Sajnos vagy nem sajnos, de a Karácsonyra piacra dobott pontyok többsége tógazdaságokban hízlalt, zsíros "pacni", inkább halászlébe való, nem rántani, de ez is ízlés kérdése.
Tradicionálisnak a ponty számít nálunk is, de volt már olyan, amikor tengeri hal (tőkehal filé) volt helyette, és volt olyan is, amikor pisztráng (nem rántva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!