Pulykacombot szeretnék füstölni. Milyen pácba, meddig tegyem?
Házilag nem biztos hogy jó lesz.
Vágóhidak gyorspácolják ez azt jelenti hogy sóoldatos vízben fűszerekkel pácolják kedvenc nátriumnitrittel.Hálózzák és füstölik.
Házilag sertést sózni szokták és naponta forgatni+locsolni de ez szerintem pulykánal nem működik.
Így marad az első verzió.
Van füstölőd?
Kb. 7-9 napig legyen a páclében, hideg helyen.
Sóoldat:-5 liter víz, - 750gr jódmentes só.
Páclé, amit fél óráig főzni kell.
0,5liter víz, 10gr bors, 8gr szerecsendió, 10gr köménymag, pár gerezd foghagyma, marék borókabogyó, 7db babérlevél.
A sóoldatot és a páclevet összeöntöm, belerakom a húsokat.
Füstölés előtti éjszaka már ki kell akasztani a füstölőbe, hogy száradjon.
Igen, többször pácoltam már így.
Még annyi, hogy be szoktam vágni a húst egy helyen csont mellett.
Így jobban kiázik a hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!