Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pulykacombot szeretnék füstöln...

Pulykacombot szeretnék füstölni. Milyen pácba, meddig tegyem?

Figyelt kérdés

2023. dec. 7. 15:19
 1/7 anonim ***** válasza:
37%

Házilag nem biztos hogy jó lesz.

Vágóhidak gyorspácolják ez azt jelenti hogy sóoldatos vízben fűszerekkel pácolják kedvenc nátriumnitrittel.Hálózzák és füstölik.

Házilag sertést sózni szokták és naponta forgatni+locsolni de ez szerintem pulykánal nem működik.

Így marad az első verzió.

2023. dec. 7. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Füstölőd egyáltalán van? Mert tudod a füstöléshez az kell.
2023. dec. 7. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én csirkecombot szoktam, de meleg füstön (130-140°C) készíteni. Azt nem pácolom, csak előtte 1-2 nappal simán besózom. 3 óra a füstön és kész.
2023. dec. 7. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Vicces kedved van 2-es.
2023. dec. 7. 16:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Van füstölőd?

Kb. 7-9 napig legyen a páclében, hideg helyen.

Sóoldat:-5 liter víz, - 750gr jódmentes só.

Páclé, amit fél óráig főzni kell.

0,5liter víz, 10gr bors, 8gr szerecsendió, 10gr köménymag, pár gerezd foghagyma, marék borókabogyó, 7db babérlevél.

A sóoldatot és a páclevet összeöntöm, belerakom a húsokat.

Füstölés előtti éjszaka már ki kell akasztani a füstölőbe, hogy száradjon.

2023. dec. 7. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen van aki szuperül füstöl. Kipróbált a recept?
2023. dec. 7. 17:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, többször pácoltam már így.

Még annyi, hogy be szoktam vágni a húst egy helyen csont mellett.

Így jobban kiázik a hús.

2023. dec. 7. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!