Pulykacombot szeretnék füstölni. Milyen pácba, meddig tegyem?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Házilag nem biztos hogy jó lesz.
Vágóhidak gyorspácolják ez azt jelenti hogy sóoldatos vízben fűszerekkel pácolják kedvenc nátriumnitrittel.Hálózzák és füstölik.
Házilag sertést sózni szokták és naponta forgatni+locsolni de ez szerintem pulykánal nem működik.
Így marad az első verzió.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Van füstölőd?
Kb. 7-9 napig legyen a páclében, hideg helyen.
Sóoldat:-5 liter víz, - 750gr jódmentes só.
Páclé, amit fél óráig főzni kell.
0,5liter víz, 10gr bors, 8gr szerecsendió, 10gr köménymag, pár gerezd foghagyma, marék borókabogyó, 7db babérlevél.
A sóoldatot és a páclevet összeöntöm, belerakom a húsokat.
Füstölés előtti éjszaka már ki kell akasztani a füstölőbe, hogy száradjon.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Igen, többször pácoltam már így.
Még annyi, hogy be szoktam vágni a húst egy helyen csont mellett.
Így jobban kiázik a hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!