Kínai sült tészta (Chow mein) receptet ismertek, ami megközelíti egy jobb kínai étterem/büfé stílusát?
Próbáltam itthon elkészíteni, de nekem például annak ellenére is elég színtelen maradt, hogy már majd 2x annyi szójaszószt tettem rá, mint mondta a recept (videó).
Mitől lesz szép sötét barna?
A tészta NEM a szójaszósztól barna, hanem a pirítástól!
Ez eredetileg maradék, másnapos tészta felhasználására lett kitalálva. Régen nem volt mikró, ezért nehéz volt a kihült tésztát (meg riszt is analóg módon) felmelegíteni, ezértkezdték vokban olajon felforrósítani. Az eredmény az lett, hogy a tészta megpirult, de tényleg barnára sütötték.
A receptekben elöször megpirították a tésztát, félretették, a többi hozzávalót megsütötték a vokban, és amikor minden kész volt, keverték bele a barnárasült tésztát és ízesítették a szójamártással.
Én is pont ezért nem csinálom a pirított tésztát mert annyi szója kéne rá hogy gatyám rámenne(nekem is színtelen, íztelen volt)!
Ezért csinálom a csirkés zöldséget, szecsuánit pl abba nem kell annyi...
Egyébként meg nem a pirítástól lesz barna feltétlen mert sok receptbe fénylik a tészta látszik hogy szinte szaftos stb nem egy száraz tészta!
Szóval tuti kell rá anyag bőven...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!