A Szinbád c. 1971-es film nyitójelenetében a pincér a levesbe kis ételízesítőt csepegtet, de mi az?
Ezért írtam:
"Pláne nem akkoriba!"
Nyilván nem tettek bele szójaszószt, ahogy most se tesznek, csak azért idéztem a wikit, mert de, AKKORIBAN már több száz éve ismerték Magyarországon is a szójaszószt, tehát technikailag lehetséges lett volna.
A linket meg azért másoltam be, mert az meg egy reálisabb dologról szól, hogy szója helyett valójában mi lehetett az.
Mivel az is elhangzott, hogy az (ilyen típusú) ételízesítő, akkor még nem volt feltalálva. De. Fel volt.
9# Vagyok: Én arra írtam "az akkoriba" hogy ma már lehet tesz valaki mert keveredik az íz világ minden irányba!
De akkoriba biztos nem tettek! Az más kérdés hogy tudták mi az külföldön!
"A könyvből nincs említés róla, pedig a húsleveses jelenet fontos része a regénynek."
"Krúdy nem ír róla"
Ti amúgy mit olvastatok?? Feketén-fehéren le van írva az eredeti novellában (Isten veletek, ti boldog Vendelinek!):
"- Nincs valami leveserősítőjük, Maggi vagy ilyenféle? - kérdezte a vendég, amikor az első kanállal a tányérjába mért.
- Hogyne volna, uram! - felelte a pincér, és már hozta is a barnás folyadékkal az üvegcsét, amelyet szemügyrevétel után a vendég jól megrázott, mintha az erejét akarná felszínre hozni, és bőven csepegtetett a levesbe."
#15-ös!
Köszönöm! Ahogy egy válaszoló fogalmazott, (leleplezve ezzel a primitívségét) én vagyok a "ketteske".
Azt már megszoktam, hogy az élet előbb utóbb engem igazol, ami nem csoda, mert sokakkal ellentétben nem egy okoskodó kontár vagyok.
A kérdés csak az, hogy előbb, vagy utóbb. :)
De ahogy látom, te is csatlakoztál a kevesekhez, a hasznos választ adó lepontozottakhoz.
Ez már csak ilyen... ebben a kategóriában úgy tombol a dilettantizmus, hogy dicsőség, ha lepontoznak.
#18!
Engedd el...
Hidd el, nem a te szinted. Gyakorlatilag analfabétákkal kezdenél kommunikációt, szó szerint annak az értelmét se bírják felfogni, amit ők maguk írnak le, autocorrect, meg AI. segítségével.
A másik lelki sérült defektes kategória, aki a fel/le pontozást képtelen másképp felfogni, (nem elég fejlett hozzá szegénynek az agya)
mint hogy az a válasz kiszolgálja e az egóját, vagy nem.
"Ti amúgy mit olvastatok?? Feketén-fehéren le van írva az eredeti novellában"
???
Túlbecsülöd az embereket...
Novella??!!
Ezek az -elvileg- emberek, még egy képes könyvben is elkezdik bökdösni a képeket, hogy induljon el a videó! Milyen novella? Papírhoz akkor érnek, mikor a nagyjából kitörlik a seggüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!