A Szinbád c. 1971-es film nyitójelenetében a pincér a levesbe kis ételízesítőt csepegtet, de mi az?
" nem volt még feltalálva az ízesítő. "
2-es vagyok.
500 éve is léteztek ízesítők, pl. Ázsiában...
A húskivonat jellegű ízesítők Európában is igen nagy múltra tekintenek vissza, és egy ilyen, teljes mértékben passzolhat a húsleveshez (ellentétben az ecettel)
És ez a film aránylag autentikus, szóval a magam részéről továbbra is esélyesnek tartom, hogy valami ilyesmi készítmény lehet.
6., aki ketteske. Okos vagy.
A só is etelízesítő. Sőt ízfokozó.
Nem gondolos, hogy esetleg a ma biltokban kapható rettenetekre írtam, hogy az még nem volt?
Hogy a firgatáson milyen üveg volt, az mit tartalmazott, azt a kellekes tudná megfelelni, ha még élne.
7-es, köszönöm az elismerést, hogy okos vagyok, bár magam is jól tudom. Sőt, jól képzett is vagyok.
Gondolatolvasó, az nem vagyok!
Ha nem akarod, hogy félreértsék a mondandódat, ne fogalmazz félreérthetően.
Ja, ahhoz neked is okosnak kéne lenned... :/
Idéztem tőled egy mondatot, ami hülyeség. Tudod, ilyenkor nem kell minden áron megmagyarázni a hülyeséged, simán elég annyit mondani, hogy kösz a kiigazítást, ma is tanultam valamit.
Mondanám hogy szója szósz de valahogy nem passzol a magyar konyhába!
Pláne nem akkoriba!
De tényleg úgy néz ki!
"A szójaszósz szó nyugati kiadványban először 1603-ban jelent meg, egy portugál-japán szótárban. A Holland Kelet-indiai Társaság 1647-ben már dokumentáltan exportált japán szójaszószt, ami hollandul a soije nevet kapta."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!