Sós szalonna sütve milyen lehet?
Nem szokták sütni, de teszek vele egy próbát, mielőtt kidobom. Van valaki köztetek, aki már megtette? Milyen lett?
40-50 éve ettem sós szalonnát. Azt háznál vették a szüleim, és úgy rémlik, nekem ízlett. Vagy csak a memóriám csal meg? Most vettem hentesnél, és csak kemény meg sós. Nem valami élvezetes számomra.
Te jó ég. Kemény meg sós. :D
Kapargasd le a sót a tetejéről, vágd ujjnyi csíkokra, irdald be centiként és süsd meg.
Amit kapni lehet, az legtöbbször tényleg nyers szalonna bekenve vastagon sóval - a régi sós szalonna meg sóval volt pácolva hosszabb ideig, ettöl vajpuha lett és csak annyira sós, amennyire kell.
A vett szalonnáról öblítsd el vízzel a sót, esetleg áztasd egy-két órát, utána meg tudod sütni.
Szeletelve mint a kakastaréj ropogósra sül mint a füstölt.
Nem kell tőle félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!