2 személyre megéri főzni vagy inkább jobban megéri
hordani az ételt?
Figyelt kérdés
Most költöztünk össze a párommal és nem tudom, hogy jönnénk ki olcsóbban, ha főznénk kettőnkre vagy ha hordanám az ételt? 2 személyre az ebéd, ha hordom akkor 1500 Ft. Szerintetek hordjam vagy olcsóbban jövök ki, ha én főzök?
szia! én főzéspárti vagyok. ki lehet jönni 1500 ft-ból is
2 főre. no meg ég és föld a házikoszt és a ételfutár...
2010. okt. 20. 14:55
2/13 anonim válasza:
Mindenképpen megéri fözni, mert egyrészt akkor az van benne, amit akarsz, ha hozatod, akkor legtöbbször tele van izfokozókkal meg egyéb vegyszerekkel.
Majdnem minden ételt le lehet fagyasztani, én mindig dupla adagot (azaz 4 személyre) fözök, és a felét lefagyasztom. Igy ha kevés idöm van, csak ki kell olvasztani és már lehet is enni.
2010. okt. 20. 14:56
3/13 anonim válasza:
Mi is ketten vagyunk és én hétköznap gyorskajákat főzök a munak miatt, hétvégén pedig rendesen, normál adagot, ami általában hétfőig kitart. Persze több fogást, finomat. :)
Pénzre annyira nem figyelek, nem tudom mi mennyibe kerül, de az ilyen hordós, kiszállítós kajáktól mindig tartottam. Meg ízre sem olyanok, hogy azt mondjam ejha. :P Akkor már inkább 4-5 pizza.
2010. okt. 20. 14:57
4/13 anonim válasza:
Szia! Mi is inkább főzünk itthon. Van, hogy nagyobb adagot és jó másnapra, esetleg harmad napra is ;)
2010. okt. 20. 14:57
5/13 anonim válasza:
Mindenképp a főzés éri meg szerintem, ha nem probléma, hogy esetleg két nap eszitek ugyanazt és nem ragaszkodtok mindennap a húshoz. Egy sárgaborsó főzelék fasírttal, egy sajtos spagetti sokkal olcsóbban kijön, mint amennyiért adják még a villanyt, gázt, mosogatást is beleszámolva. De csak 3 naponta főznék több adagot és amit lehet abból tennék a fagyasztóba máskorra.
2010. okt. 20. 14:58
6/13 anonim válasza:
Mindenképp a főzés mellett vagyok, mert egyrészt két napig is ehetjük, amit 1500 ft-ból főzök, másrészt az én párom jó étvágyú. Nem hinném, hogy jóllakna.Aztán meg jobb a saját ízlésed szerint fűszerezni, főzni-sütni.
Ha erre nem vagy nagyon igényes, akkor próbálj rendelni. Sok időt lehet vele spórolni, az kétségtelen.
2010. okt. 20. 15:08
7/13 anonim válasza:
Én ettem a munkahelyemen ételfutáros (több szállítótól is) ételeket...
Hát... amikor nincs átsülve jól a hús, lisztdarabkák vannak a főzelékben, a pörkölt mócsingos, akkor ti sem fogjátok megenni.
Otthon pedig azt főzöl, amit akarsz, a saját szájízetek szerint. És az elfogy, nem a kukában végzi, drága pénzért.
2010. okt. 20. 15:17
8/13 anonim válasza:
2 főre viszonylag olcsón lehet főzni,úgy hogy nem kell éhezni és vegyesen esztek húst,zöldséget,gyümölcsöt stb . Sokkal jobban megéri,mint rendelni.
2010. okt. 20. 15:33
9/13 anonim válasza:
És a Te időd mennyibe kerül? Azt senki nem értékeli forintosítva? Elgondolkodtató. Vajon az a kevéske anyagi különbözet (ami a hozatott és a házi között van) megéri-e, hogy 1 órát a konyhában ácsorogj? (Persze, ha nincs jobb dolgod ...) Régebben én is majd' mindennap főztem a férjecskémnek. Szeretetből. De nem azért mert az jobban megéri anyagilag, hanem azért mert én úgy akartam. És szárnyalt a fantáziám, hogy miket teszek elé vacsorára. Manapság is ugyanúgy szeretjük egymást (16 éve), de visszavett a kulináris igényeiből (szereteből), mert látja, hogy ezerésegy más dolgom van. Máskülönben, ha ilyesmin összekülönböztök, az már eléggé elkeserítő. (Boccs.) Visszatérve a kérdésed lényegére amúgy elég sok összetevős a dolog. Központi kérdés, hogy krumplistésztában gondolkodjunk-e vagy narancsos kacsában. Tudom, valószínűleg átlagosra gondolsz a kérdésedben, de ha az alapanyagok költségéhez hozzáadjuk a vizet, gázt, mosogatószert, melegvizet, stb. tehát amibe az előállítása kerül, nem biztos, hogy sokkal drágább a hozatott. Szerintem elenyésző a különbség. És az a pici különbség meg a kényelem ára. Ez a kérdés egyébként valószínűleg már sokakban felvetődött, magam is agyaltam rajta már. Egy pontos számításokkal tűzdelt tanulmányt biztosan megérne a téma. Hátha egy későbbi hozzászóló ... (40/n)
2010. okt. 20. 15:42
10/13 anonim válasza:
Előző vagyok! Abban mélységesen egyetértek az előttem szólókkal, hogy minőségileg leírhatatlan különbség van a kétféle kaja között. Keresni kell olyat, akiknél többnyire jó a minőség. Nem írok, mert az reklám lenne. De semmi esetre sem a nagyhírverésű, képünkbe tolt cégekről beszélek. Kisebb, ismeretlenebb vállalkozásokat keressetek, akiknek még fontos, hogy TE, a fogyasztó, meg legyél elégedve. (40/n)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!