Édesburgona pörkölttel vagy rántott hússal?
Attól függ hogy készíted el.
Ha hasábra vágva olajban, akkor szinte bármihez jó, még nasinak is, vagy ha úgy mint a sima vagy tört burgonyát, akkor én húsgombóccal, fasírttal szeretem.
Pörkölthöz szerintem nem illik, legalábbis a klasszikus magyaros-paprikás pörkölthöz nem. Persze lehet, hogy kuriózumként ki lehet próbálni, de biztos nem ezzel kezdeném :)
Rántott hús, sült hús, göngyölt hús stb mellé viszont nagyon jó köret.
Sezrintem nem igazán passzol egyikhez sem. Olyan mint a sütőtök.
Nálunk hamburger mellé hasábburgonyaként szoktak adni, az úgy finom volt. Érdekes volt az édeskés íz, sültkrumpli állag sózva a burger mellé.
De csak simán fóliában sütve tiszta tök.
Eloszor lehet, hogy nem fog tetszeni a szinte mezes sutotok ize. De akkor borssal-soval hasabkent azert izlene. Konnyebb sokkal.
Amihez illik nagyon, az a sult vagy resztelt maj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!