Eltettem egy adag csirkecombot 1,5-2 hete a fagyasztóba és most szeretném felhasználni. Frissen vettem a hentestől, de kb 1 napig csak a hűtőben volt, mert valamennyi részét odaadtam másnak. Fura szaga van. Mi lehet ez ?
Amikor elcsomagoltam/beraktam a fagyasztóba, már akkor is volt egy ilyen..fura szaga...
Eddig nem szagolgattam soha a csirkecombot, viszont múltkor szerettem volna csinálni brassóit ugyanígy csirkecombból és annak is ilyen fura szaga volt és mivel az is állt a hűtőben felhasználás előtt (de ez talán már 2-3 napot is) ezért inkább kidobtam, mert nem tetszett...meg ugye nem értettem, hogy miért van szaga.
Pl a csirkemellnek nincs szaga, semmilyen.
Legalábbis nem ilyen.
Plusz ez a múltkori dolog miatt is el vagyok kicsit bizonytalanodva, hogy most az megromlott és azért volt szaga, vagy a combnak eleve ilyen szaga van ?
Szóval egy kérdés rögtön: a combnak van szaga ?
Nem tudom, én a mellnek nem érzem a szagát, se mondjuk a sertés combnak/lapockának, de ezzel a csirkecombbal most kicsit bajban vagyok...
Most megint megromlott a csirkecombom ? Vagy az előző sem volt romlott ?
Megcsinálhatok a mostaniból egy pörköltet ?
Más hús nincs itthon, csak ez a két adag, lefagyasztott csirkecomb...
Ahhoz képest, hogy le van fagyasztva, így is érződik a szaga...
Létezik az, hogy a combnak ilyen erőteljes szaga van ?
Köszönöm szépen!
Kicsit sürgős lenne a kérdés, mert már elkezdtem kiolvasztani és számolnék vele (HA JÓ), hogy elkészítem a vacsit belőle...
Valószínűleg nem romlott, csak te érzékenyebb vagy a szagára. Nekem is ilyen a fél családom. Próbáld meg, hogy elkészíted, utána milyennek találod. És ezen túl figyelj oda, hogy mindig frissen használd fel a húst, vagy azonnal fagyaszd le. Úgy tudom egyébként, hogy bizonyos zsírok alakulnak át benne, és ezt van aki érzékeli, van aki nem (én speciel nem).
Ha romlott, akkor melegítéskor fel fog erősödni a rossz szag. Ha csak az van, hogy te érzékenyebb vagy erre a bizonyos zsír bomlására, akkor nem tudom, hogy felerősödik-e. Szóval szerintem valami olyan elkészítési módot gondolj ki, aminél ha a végén ki kell dobni, nem "visz magával" túl sok további hozzávalót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!