Az Eker török étteremben milyen fűszerezést raknak a húsra?
Szia, nem tudok sajnos a kérdésedre kielégítően válaszolni, mert nem ismerem az Eker ízvilágát, de a bolti keverékek szerintem is gagyik, valahogy az összesnek van egy jellegzetes műíze. Talán még a Lucullus egész oké.
Én kikísérleteztem egy sajátot, ami nagyon bejövős - nemcsak nekem, hanem ismerősöknek is.
Leírom, hogy készítem. :)
2 db csirkemell filéhez a fűszer keverék:
- 2 tk oregánó (szárított)
- 2 tk kakukkfű (szárított)
- 2 tk majoranna (szárított)
- 2 tk őrölt paprika (édes, de csinálhatod fele-fele csípős édesből is)
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt fekete bors
- 1 tk só
- késhegynyi fahéj
- chilipehely (opcionális)
A pácba aztán zúzok 2 db friss fokhagymagerezdet, és rakok bele egy kis csokor apróra vágott friss petrezselymet is. Utána mehet bele a fűszerkeverék meg az olívaolaj. Összeforgatom vele a csirkemell csíkokat, 4-5 órát hagyom a hűtőben állni, aztán kisütöm, és töltöm vele, és a zöldségekkel, meg a szószokkal a pitát, tortillát, mikor melyikhez kedvem van. :)
Látom, hogy régi kérdés, nem tudom, valamennyire aktuális-e még. Ha igen, használd egészséggel, jó sütögetést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!