Török receptben mi a különbség a vizespohár és teáspohár mértékegységek között? çay bardağı és çay bardağı?
A teáspohár lenne a nagyobb?
1 çay bardağı şeker
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı un
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• 2/3 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı çay kaç ml?
Kullanılan bardakların ölçüsü:
Su bardağı (200 ml) Çay bardağı (125 ml) Türk kahve fincanı (90 ml)
Cserébe leírhatnád, milyen recept :)
Ú, ez biztos fincsi :)
Ha megsütöd, írd meg, mennyire bonyi!
Fehér mákos revani
A tészta hozzávalói:
3 tojás
1 török teáspohár (125 ml) cukor
1 török teáspohár (125 ml) olaj
1 török teáspohár (125 ml) liszt
1 csésze (200 ml) búzadara
1 csésze (200 ml) joghurt
1 csomag sütőpor
2/3 török teáspohár (125 ml) fehér mák (ennek hiányában szerintem hagyományos fekete mákkal is elkészíthető)
A szirup hozzávalói:
2 csésze (200 ml) víz
2 csésze (200 ml) cukor
fél citrom leve
A krém hozzávalói:
1 kis doboz tejszín (200 ml)
200 gramm mascarpone
50 gramm görög joghurt
2 csésze (200 ml) kókuszreszelék
fél török teáspohár (125 ml) cukor
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Ha szép világossárga, sűrű lett, hozzáadjuk a mák kivételével az összes hozzávalót. Jól elkeverjük, majd óvatosan, kanállal forgassuk bele a mákot is, egy keveset rakjunk félre díszítéshez.
Kikent formában 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Közben a szirup hozzávalóit felforraljuk, majd közepes lángon 15 percig hagyjuk sűrűsödni.
A forrásban lévő szirupot a KIHŰLT, HIDEG revanira csorgatjuk, hagyjuk kihűlni. Nagyon fontos, hogy a szirup forró legyen, és a tészta hideg.
A krémhez a tejszínt felverjük, apránként adagoljuk bele a mascarponét és a cukrot. Aztán forgassuk össze a joghurttal, végül a kókuszreszelékkel.
Szórjunk a tetejére a fehér mákból. Szeletelés előtt hagyjuk a hűtőben pár órát.
Közepes tepsi/forma kell, ez a mennyiség nem elég a klasszik nagy gáztepsire.
Ez egy elég édes desszert, ha nem vagytok túl édesszájúak, előbb kóstoljátok meg a tésztát üresen, és csak utána csorgassatok rá (vagy ne) a szirupból ízlés szerint.
A revani receptre többféle változat van, az alap a tojás-joghurt-búzadara-liszt-sütőpor-olaj/olajos mag.
Erre lehet natúr, vagy fűszeres szirupot önteni, és a krém is bármilyen lehet.
Írjátok meg, hogy ízlett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!