Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem főtt meg a sárgaborsóm?

Miért nem főtt meg a sárgaborsóm?

Figyelt kérdés
4óra főzés után feladtam. Pedig beáztattam. Dobhattam ki; nem is a borsót sajnáltam, hanem a sok füstölt szalonnát, amit belefőztem.
2010. okt. 18. 20:52
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Azért nem halásztam ki a szalonnát, mert kisebb kockákra vágtam, majd 4órán át főztem a sárgaborsóval. Az ízét már kifőtte.

Megettem egy tányérral, de csak azért, mert olyan jó ízt adott a szalonna, és nagyon sajnáltam. De pocsékul nyers volt a borsó!

A pürét nem szeretem.

Kb 1hónapja vásároltam, nem akciósan..

Na mindegy, legközelebb (elég soká lesz ilyen), a legdrágább fajtát veszem meg!

2010. okt. 18. 23:35
 12/16 anonim ***** válasza:
Hol vetted? Nem az ára számit, hanem hogy hol veszed. Üzletben, főleg multinál nem szabad venni ilyesmit, mert nem tudod lekövetni az eredetét. Babot, sárgaborsót, magokat, diót csak piacon a magosnál szabad venni, aki állandó helyet bérel, és lehet reklamálni.
2010. okt. 19. 05:58
 13/16 anonim ***** válasza:

Sima "mezei" olcsó magyar fajtát szoktam venni én is, de mindig megpuhul, bár én kuktában főzöm.

(Kuktában csak akkor szabad főzni, ha jóval nagyobb a kuktád, mert a sárgaborsó felhabzik, és eldugíthatja a szelepet.)

A drága lencsével meg megszívtam, mert semmi íze nem volt. Csak pont elfogyott az olcsó magyar...

2010. okt. 19. 23:20
 14/16 A kérdező kommentje:
L...ben, vagy T..ban vettem.
2010. okt. 19. 23:28
 15/16 anonim ***** válasza:
Legközelebb vedd az A...ban..,mi is ott vesszük,és eddig mindig megfőtt normálissan!=)
2010. okt. 20. 11:06
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm..

Egyébként ennek a márkája: Cornfarm.

Lejárati idő: 2011...

2010. okt. 21. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!