Milyen a székelykáposzta fejes káposztából (nem savanyított)?
A székelykáposzta hagyományos magyar étel, amelynek az alapja a fejes káposzta. Bár elkészítési módjai változhatnak, a következő a tipikus recept:
Hozzávalók:
1 közepes méretű fejes káposzta
1 nagy hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj (pl. napraforgóolaj)
1 kg sertéshús (lehet sertéskaraj vagy comb)
2 dl tejföl
2-3 evőkanál liszt
Só és bors ízlés szerint
2 dl víz
Elkészítés:
A fejes káposztát alaposan mossuk meg, majd vágjuk vékony csíkokra.
A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel.
A húst vágjuk kisebb kockákra.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát, amíg aranybarnára sülnek.
Adjuk hozzá a húst, és süssük addig, amíg a hús mindkét oldala átsül, és szép aranybarna színt kap.
Adjuk hozzá a káposztát, majd keverjük jól össze a hússal és a hagymával. Hagyjuk sülni egy rövid ideig, amíg a káposzta enyhén összeesik.
Keverjük el a lisztet a tejfölben, majd öntsük a káposzta-hús keverékhez, és keverjük össze.
Öntsük hozzá a vizet, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük alacsony hőmérsékleten körülbelül 30-40 percig, vagy amíg a káposzta és a hús megpuhul.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A székelykáposzta hagyományosan köretként fogyasztandó, de lehet fogyasztani önmagában is. A recept változhat, néhány verzióban például füstölt húst vagy kolbászt is hozzáadnak az íz fokozása érdekében.
ma 10:58
Mert nem a kérdésre válaszolt + MI-t használt.
Mesterséges intelligencia? Hát szerintem mi erre soha nem jövünk rá, hogy mit használt, bár lehet te nagyobb szakértő vagy mint én.
De ha mondjuk azt is használt, mi értelme lenne?
Ha más nincs jó az is.
Sózd le előtte és ecetet tegyél bele ha főződ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!