Hogyan készíted a paraszthamburgert?
Figyelt kérdés
Ha esetleg nem tiszta: szoktál enni, legfeljebb nem nevén nevezted. Honos hozzávalókból szendvics, de nincs igazi kötelező elem, mivel ezt jellemzően utólag mondjuk rá a kajánkra, főleg ha valaki szóvá teszi, vagy akár csak arccal, pillantással jelzi, hogy nem egyszerű a cucc, mindegy is, milyen szempontból. Szóval: neked mik a receptjeid? Mondom az én alapreceptemet: vizes zsemle igazi vajjal kenve, hintés só, vastag szelet vastagkolbász, vékony szelet sózott hagyma, pár pötty mustár elszórva, esetleg vékony-vékony csík paprikák, vagy akár jó csipet vegyes vágott, főleg ha nagyobbacska pálinkázgatás után kell kicsit borogatni a gyomorfalat.2023. okt. 8. 07:40
11/15 anonim 

válasza:

volt itthon egy pékséges hamburgerzsemle de hambihús semmilyen formában sem, megcsináltam gyrosnak: pár kocka csirkemell gyros fűszersóban megforgatva kisütve, egy majonézes alapú házi szósz, lilahagyma, paradicsom, sajt, tiszta luxus :D majdnem olyan volt mint egy kiflis gyros csak rövid változatban
12/15 anonim 

válasza:

hagyma piritva olajban, salata level,alma karika, emmentali sajt, talan majonez vagy mustar
13/15 anonim 

válasza:

A paraszthamburger az nálam két szelet zsíros kenyér összetéve.
14/15 anonim 

válasza:

Érdekes felvetés.. Ha még a buci és sima zsemlét nem nézzük... Nálam az a hamburger amibe SÜLT darált hús pogácsa van! Szóval sült! De a szendvicsbe is raknak pl rántott húst az is sült hús...Az is lehet hamburger...De amibe kész húskészítmény van (parizer stb) az szerintem szendvics kategória...A zöldségeket meg nem nézem mert mind kettőbe bármit rakhatnak! De szerintem a húspogácsa a különbség amúgy!
15/15 A kérdező kommentje:
Való igaz, és komoly elvi hiba is pont a feldolgozottabb hús miatt parasztnak nevezni. Ez a pejoratív szóhasználat nem elmarasztaló értelemben, mivel a kaja finom, és jó esetben magára vonatkoztatja az ember a paraszt előtagot. Mondhatnánk, hogy proller vagy városi előtaggal nem üt úgy, mint amikor mind parasztok vagyunk ebben egytől-egyig.
2023. okt. 12. 20:28
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!