Ha esetleg nem tiszta: szoktál enni, legfeljebb nem nevén nevezted. Honos hozzávalókból szendvics, de nincs igazi kötelező elem, mivel ezt jellemzően utólag mondjuk rá a kajánkra, főleg ha valaki szóvá teszi, vagy akár csak arccal, pillantással jelzi, hogy nem egyszerű a cucc, mindegy is, milyen szempontból. Szóval: neked mik a receptjeid? Mondom az én alapreceptemet: vizes zsemle igazi vajjal kenve, hintés só, vastag szelet vastagkolbász, vékony szelet sózott hagyma, pár pötty mustár elszórva, esetleg vékony-vékony csík paprikák, vagy akár jó csipet vegyes vágott, főleg ha nagyobbacska pálinkázgatás után kell kicsit borogatni a gyomorfalat.
Nem készítek ilyet, de ha mindenképpen ilyesmi lenne a célom akkor valami olyat képzelnék el, hogy:
-Zsemle mondjuk pl császár, megpirítva és meg fokhagymázva.
-Szigorúan fejes saláta, ami sima
-Rántott hús
-lilahagyma
-Klasszikus ketchup és majonéz
-csalamádé
2023. okt. 8. 08:54
3/15 anonim válasza:
Én sem készítek ilyet, de szerintem nem lenne rá konkrét receptem, tenném bele, ami épp kéznél van.
- zsemle / kifli
- valamilyen sült hús
- saláta
- tojás
- hagyma
- paprika / paradicsom
2023. okt. 8. 09:18
4/15 anonim válasza:
Szóval szendvicset.
Házi teljes kiorlesu kovaszos kenyer. Humusz vagy sajtkrem vagy zoldsegkrem. Magas hustartalmu sonka. Light sajt
2023. okt. 8. 09:45
5/15 A kérdező kommentje:
Nyilván szendó, a hambi is az, igazából két kenyér közt egy szórás szeletelt kolbászra is ráfogható, de azért ha már ráindulunk, legyen pár jól észlelhető párhuzam a hamburgerrel :) Mondjuk laza kis hagymalekvár, csöpp sült alma, meg jóféle zöldek áttekerik hamburger alternatívára a szendvicset anélkül, hogy az élmény leszaladna a nálunk hagyományosabb vonalról. Nagyon királyakat írtok egyébként, remélem másnak is olyan inspiratív ez, mint nekem.
2023. okt. 8. 09:49
6/15 anonim válasza:
Ez nyilván nem hamburger.
Az enyém pur-pur zsemle, majonéz, káposzta saláta, felvágott, kolbász,sajt,picit meg mikrózva
2023. okt. 8. 11:11
7/15 anonim válasza:
Tessék...?
2023. okt. 8. 11:33
8/15 anonim válasza:
Mivan?
Egy sima szendvicsrol beszelunk amit anyu 5 perc alatt suli elott osszedobb?
Vaj, trapista, parisza, paradicsom. Ennyi
2023. okt. 8. 12:16
9/15 A kérdező kommentje:
#10 Egyelőre te nem érted a nyilvánvalót, leírtam már, mire illik rá ez a rögtönzött kategória, olvasni kell tudnod. Nem, nem ugyanúgy illeszkedik a kolbászos zsemle, mint a tényleg jól kitalált "valamilyen" szendvics szintén mártással és szintén növényekkel. Játszhatod az értetlent, mi itt gasztrósat játszunk szigorú minimál fegyvernemben. Nem kell mindenkinek menjen, neked főleg nem. Ez csak analógia, nem kell lapozgatnod a tankönyvet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!