Aki édesítőszert használ sütéshez-főzéshez, melyik típusút szokta vásárolni? Melyik márkát?
Le leszek pontozva, de nagyon sok próbálkozás után azt mondom hogy semmit. Mindnek mű mellékíze van, vagy nem sütésálló, mint az eritit, bizonytalan az adagolása, stb. Ez márkától független.
Inkább érdemes megcsinálni cukorral rendesen, és kiszámolni hogy beleférjen. Lehet hogy csak egy pici szelet süti fér bele, de az legalább nem mű ízű. A kávét meg már rég édes nélkül iszom.
Kávéhoz tablettát teszek (ciklamát+szacharin), én nem érzek mellékízet.
Főzéshez eritritet használok, férjem teájába 1:4-et. Sütik krémjébe eritritet, magához a sütéshez viszont úgy tudom, az eritrit nem jó, mert elbomlik bizonyos hő felett.
Nem fejeztem be, szóval magához a piskóta sütéshez (vagy amit sütni kell), ahhoz pedig glukonont használok.
Egyszer ezt kigyűjtöttem így magamnak:
Cukorhelyettesítők adagolása
100 gramm cukor = 1,3 x 100 gramm eritrit (160 fokig sütésálló)
100 gramm cukor = 0,7 x 100 gramm xilit (sütésálló, de nem karamellizálódik)
8 dkg cukor = 2 dkg „Negyedannyi édesítő” (stevia + eritrit keverék)
100 gramm cukor = 100 gramm glukonon (sütésálló)
Köszönöm a hasznos válaszokat, és az adagolás-infókat. Na, azokkal én sem vagyok tisztában.. :-) Meg azzal sem, melyiket hány fokon lehet.
a glukogonról nem is hallottam, tök jó! :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!