Átlag magyar pizzériákban hány fokon sütik a pizzát hány percig?
450 fok kicsit sok lesz 🤣😂
Az biztos nem celsius.
Most a nyáron 1 hónapot pizzériában dolgoztam, egy fekete füstölgő valami lenne a pizzából ilyen melegben.
Nálunk a sütő 250 fokos volt és a normál tésztás kb. 10 perc, a vékony 6-7 perc alatt sült meg.
Olasz sütő volt, kővel kirakott nagy kemence. Nem ilyen lemez vacak.
450-500 fok a max, és az elég szélsőséges példa!
Létezik ilyen is, de messze nem az átlag!
Az átlag, és általában a legnépszerűbbek olyan 350 körül mozognak, (330-380)
és pont addig kell sütni, amíg meg nem sül! :D
Egyébként nálunk 99%-ban ezt hazudják nápolyinak, mivel az terjedt el a köztudatban, hogy a legjobb, ezért az az eladható.
Pontosabban a nápolyinak hazudott az eladható, és általában népszerűbb, mint a new yorki stílusú, vastagabb tésztás.
Valójában ez egy hibrid stílusú, valószínűleg pont azért, hogy a legszélesebb vendégkört célozzák meg.
A valódi nápolyi pizza valóban 450 fokon sül, (fatüzelésben még melegebb is előfordul) és annyira vékony a tésztája, és feltét sincs rajta túl sok, hogy meg is sül ilyen brutálisan melegben is.
Sőt, ennél "hidegebb" kemencében ki is száradna, mire megsülne.
Ez az autentikus nápolyi pizza, a közhiedelemmel ellentétben, nem túl elterjedt az országban.
"nem nagyon készítenek Magyarországon igazi pizzát"
Attól függ, mit nevezel igazinak!
Olaszországban se mindenhol nápolyi stílusút csinálnak! Sőt!
Na most ha 100 emberből 99 a picivel vastagabb tésztásat szereti, ( nálunk ezt hívják vékony tésztásnak) mert a nápolyi egy rajzlap vékonyságú pászka, akkor melyik a förmedvény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!