Átlag magyar pizzériákban hány fokon sütik a pizzát hány percig?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
450 fok kicsit sok lesz 🤣😂
Az biztos nem celsius.
Most a nyáron 1 hónapot pizzériában dolgoztam, egy fekete füstölgő valami lenne a pizzából ilyen melegben.
Nálunk a sütő 250 fokos volt és a normál tésztás kb. 10 perc, a vékony 6-7 perc alatt sült meg.
Olasz sütő volt, kővel kirakott nagy kemence. Nem ilyen lemez vacak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
450-500 fok a max, és az elég szélsőséges példa!
Létezik ilyen is, de messze nem az átlag!
Az átlag, és általában a legnépszerűbbek olyan 350 körül mozognak, (330-380)
és pont addig kell sütni, amíg meg nem sül! :D
Egyébként nálunk 99%-ban ezt hazudják nápolyinak, mivel az terjedt el a köztudatban, hogy a legjobb, ezért az az eladható.
Pontosabban a nápolyinak hazudott az eladható, és általában népszerűbb, mint a new yorki stílusú, vastagabb tésztás.
Valójában ez egy hibrid stílusú, valószínűleg pont azért, hogy a legszélesebb vendégkört célozzák meg.
A valódi nápolyi pizza valóban 450 fokon sül, (fatüzelésben még melegebb is előfordul) és annyira vékony a tésztája, és feltét sincs rajta túl sok, hogy meg is sül ilyen brutálisan melegben is.
Sőt, ennél "hidegebb" kemencében ki is száradna, mire megsülne.
Ez az autentikus nápolyi pizza, a közhiedelemmel ellentétben, nem túl elterjedt az országban.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"nem nagyon készítenek Magyarországon igazi pizzát"
Attól függ, mit nevezel igazinak!
Olaszországban se mindenhol nápolyi stílusút csinálnak! Sőt!
Na most ha 100 emberből 99 a picivel vastagabb tésztásat szereti, ( nálunk ezt hívják vékony tésztásnak) mert a nápolyi egy rajzlap vékonyságú pászka, akkor melyik a förmedvény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!